Elhalasztottak egy kivégzést, mert nem találták az elítélt vénáját

Elhalasztottak egy kivégzést, mert nem találták az elítélt vénáját

Elhalasztották egy elítélt kivégzését Alabamában, mert egy óra próbálkozás után sem találtak megfelelő vénát a méreginjekció beadásához – közölte a börtönigazgatóság helyi idő szerint csütörtökön.

Mivel a sikertelen kísérletek miatt az illetékesek kifutottak az időből, inkább úgy döntöttek, hogy lemondják a kivégzést. Az elítélt visszatért a halálsoron található cellájába. Alabama állam a bíróságtól kaphat új időpontot az ítélet végrehajtására. Szeptember óta ez a második kivégzés, amelyet hasonló okokból elhalasztottak Alabamában, ami miatt a börtönhatóságok heves bírálatok kereszttüzébe kerültek.

Az 57 éves Kenneth Eugene Smith-t azért ítélték halálra, mert 1988-ban megrendelésre meggyilkolta egy lelkész feleségét. Smith egy másik férfival együtt ezer dollárt kapott azért, hogy végezzen Elizabeth Sennettel. A gyilkosságot a nő férje rendelte meg, aki eladósodott, és az asszony életbiztosításából akart bevételhez jutni.

Hírdetés

A férj öngyilkos lett, mikor a nyomozás során ráterelődött a gyanú. Smith tettestársát 2010-ben végezték ki.

Eközben Oklahomában kivégeztek egy férfit csütörtökön, mert 1993-ban halálra kínozta barátnője hároméves fiát, miután a kisfiú ágyba vizelt.

Fairchild a tizenhatodik, akit az idén kivégeztek az Egyesült Államokban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »