Elfogták a szilveszteri isztambuli merénylet elkövetőjét

Elfogta a török rendőrség hétfőn este a 39 halálos áldozattal járó szilveszteri isztambuli merénylet elkövetőjét – számolt be az MTI.

Abdulkadir Masharipovot Isztambul Esenyurt nevű részén fogták el – írja a BBC. A világhálón már egy kép is keringeni kezdett, melyen a gyanúsított látható. A felvételen jól látható, hogy a férfi arcát sebesülések borítják és pólója is véres. Helyi források szerint ez azért van, mert ellenállt a hatóságoknak.

Hírdetés

Sőt, a török NTV már egy videót is közzé tett honlapján, melyen a gyanúsított látható rendőrök gyűrűjében. A Hürriyet című török lap azt írja, a gyanúsítottak akkor fogták el, mikor a fia a közelében volt. Kihallgatása előtt egészségügyi ellenőrzésen is átesett.

A török hatóságok korábban Abdulkadir Masharipov üzbég származású állampolgárként azonosították a szilveszter éjszakáján, az isztambuli Reina nevű klubban 39 emberrel végző terroristát. A támadás után a rendőrség hajtóvadászatot indított a tettes után, január 15-én találtak is egy házat, melyet használhatott, benne 15 ezer dollár készpénzzel, melyet már nem tudott magához venni. Azt feltételezték, hogy Masharipov támadás után egy biztonságos helyen keresett menedéket, ahol csatlakozott hozzá felesége, és négyéves fia is.

(MTI – MNO nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »