Elfogták a „jólétben szenvedő” tizenéves gázolót

Elfogtak Mexikóban egy szökésben lévő amerikai tizenévest, aki „jóléti betegként” rendkívül enyhe büntetést kapott négy ember ittas állapotban elkövetett halálra gázolásáért.

A 18 éves Ethan Couchot és édesanyját hétfő este vették őrizetbe a csendes-óceáni Puerto Vallarta üdülőhelyen. Azért szöktek külföldre, mert karácsony előtt nyilvánosságra került egy videofelvétel egy tivornyáról, amelyen a fiú alkoholt fogyasztott, és ezzel megszegte próbára bocsátásának feltételeit.

Megúszta a börtönt

Hírdetés

Ethan Couch 16 évesen elvesztette uralmát terepjárója fölött, és halálra gázolt négy embert, akik defekt miatt álltak meg egy autópálya leállósávjában. Saját kocsijának utasai közül pedig egy barátja maradandó agykárosodást szenvedett.

A tinédzser ittasan vezetett, vérének alkoholtartalma háromszorosan haladta meg a megengedett mértéket. Mégis megúszta a börtönt, miután egy pszichológus kijelentette a bíróságon, Couch „olyan gazdag és elkényeztetett, hogy képtelen különbséget tenni jó és rossz között”. A furcsa ítélet haragot, értetlenséget és gúnyolódást váltott ki az Egyesült Államokban.

A próbára bocsátás feltételeinek megszegése nyomán tíz év börtön fenyegeti a „jóléti beteget”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »