Életfogytiglani szabadságvesztés vár a nőkre támadó vademberre

Életfogytiglani szabadságvesztés vár a nőkre támadó vademberre

Életfogytiglani szabadságvesztés vár a nőkre támadó vademberre

Egy asszonyt megölt, négy másikat pedig megtámadott S. Krisztián, aki csütörtökön, az előkészítő ülésen beismerte tettét. A bíróság október 17-én hirdeti ki az ítéletet, a vádhatóság életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását indítványozta – írja a Magyar Nemzet.

Hírdetés

A népligeti gyilkosként elhíresült S. Krisztián mindent beismert a Fővárosi Törvényszéken a tegnapi perelőkészítő ülésen. A bíróság október 17-én hirdet ítéletet, ami minden bizonnyal életfogytiglani fegyház lesz.

A vádirat lényege szerint S. Krisztián 2016. október 13-án ismerkedett meg egy hajléktalan életmódot folytató, mentálisan sérült, háromgyerekes asszonnyal, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta az ajánlatot, metróval a budapesti Népligetbe utaztak, ahol egy elhagyatott, sötét, bokrokkal övezett padon italozni kezdtek. Később S. Krisztián szexuális indíttatásból súlyosan bántalmazta az asszonyt, aki az őt ért ütések következtében egy órán belül a helyszínen életét vesztette. A vádirat ezenkívül még négy szexuális indíttatású erőszakos bűncselekményt tartalmaz, amelyek során a sértettek közül egy nő nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, további hárman pedig nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az elkövető 2017. december 11. és december 13. között Zuglóban és Kőbányán támadt áldozataira.

A kőbányai támadást térfigyelő kamera rögzítette, ami alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívást adott ki. A nyomozók S. Krisztiánt ezt követően azonosították, és 2017. december 20-án, Kőbányán, a Gyömrői úton fogták el. A 30 éves férfi már a nyomozás során beismerő vallomást tett, elfogása óta pedig letartóztatásban van. A beismerő vallomás ellenére széles körű bizonyítás folyt, a nyomozók 165 tanút hallgattak ki, 28 különféle szakértői vizsgálatra került sor, az ügyirat terjedelme meghaladja a 14 900 oldalt.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és egyéb bűncselekményekkel vádolja, és a vádirat tényszerűségét és a bűncselekmények bizonyítottságát mi sem jelzi jobban, mint a vádlott teljes körű beismerése.

Az előkészítő ülésen történő beismerés esetén a tárgyalást nem kell megtartani, a bíróság a beismerés és a vádhatóság büntetésre vonatkozó indítványa alapján hozza meg ítéletét.

A Fővárosi Főügyészség a vádiratban életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását tartja szükségesnek, S. Krisztián feltételes szabadlábra helyezésének lehetőségével. Hogy ez 25 vagy 40 év, esetleg a kettő közötti idő, azt a bíróság fogja eldönteni. A vádhatóságok beismerés esetén általában pontosan megfogalmazzák, hogy mekkora büntetést tartanak szükségesnek a terhelttel szemben. Ezúttal – mint azt a főügyészség helyettes szóvivőjétől, Rab Ferenctől megtudtuk – a vádhatóság nem tartja indokoltnak a vádiratban megfogalmazott tételnél enyhébb büntetés lehetőségét beismerés esetében sem. A vádlott terhére rótt bűncselekmények jellege – nők elleni támadássorozat – nem indokolja ezt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »