Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték Tompa Eszter gyilkosát

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték Tompa Eszter gyilkosát

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték Tompa Eszter gyilkosát

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte – első fokon – a Győri Törvényszék azt a gönyüi férfit, aki 2003 szeptemberében, Győrben véletlenül elütötte, majd megölte az akkor 22 éves Tompa Esztert. A férfit 13 évvel a gyilkosság után, tavaly januárban, egy DNS-vizsgálatnak köszönhetően kapták el.

Hírdetés

A bíró szerint az aljas indokból elkövetett emberölés minősítése a 36 éves S. Attila esetében helytálló, mert azért ölte meg a nőt, hogy leplezze a közúti balesetet. A különös kegyetlenséggel minősítés pedig azért, mert az igazságügyi orvosszakértők szerint a nő a balesetben legfeljebb nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ugyanakkor a bántalmazás miatt 43 sérülése keletkezett, és legalább tizenöt percig tartott a fojtogatás miatti fuldoklása.

A bíró súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a férfi 13 évig leplezte tettét, valamint kitartó szándéka volt a fojtogatásra egy olyan ember ellen, aki nála sokkal gyengébb és sérült volt, továbbá azt, hogy félrevezette a rendőrséget. Enyhítő körülmény a vádlott büntetlen előélete és az, hogy beismerte az emberölést.

Az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, hogy megbánta tettét és vállalja a felelősséget, de a minősítő körülményeket nem ismeri el. „Huszonkét éves voltam akkor, nem tudom miért döntöttem úgy” – próbálta elkenni a felelősségét.

Az ítélet nem jogerős, a 10 millió forintos bűnügyi költség megtérítésére is kötelezett vádlott előzetes letartóztatásban marad.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »