Élesen bírálta az osztrák kormánykoalíció menekültpolitikáját Ausztria vezető politikai bloggere

Élesen bírálta az osztrák kormánykoalíció menekültpolitikáját Ausztria vezető politikai bloggere, a Die Presse című konzervatív osztrák napilap korábbi szerkesztője szerdán közzétett bejegyzésében. 

Andreas Unterberger szerint az osztrák vezetésnek együttesen kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktortól.

A blogger megállapítása szerint fél éves késéssel kezdett hozzá Ausztria a déli határszakasz mentén a határirányítási rendszer kiépítéséhez. Úgy vélte, a koalíció fél a közelgő elnökválasztáson való vereségtől, ezért azt próbálja mutatni, hogy ismét kormányoz. Unterberger szerint azonban örülni kell a „népvándorlás megfékezésére” tett „valószínűleg teljesen alkalmatlan”, de legalább észrevehető próbálkozásnak.

Hírdetés

Nem lenne itt az ideje, hogy nyilvánosan, hangosan és együttesen bocsánatot kérjen az osztrák vezetés Orbán Viktortól? – tette fel a kérdést az újságíró, aki szerint mindenkinek ezt kellene tenni, még az osztrák belügyminiszternek és az alkancellárnak is, akik „nem szégyellték nyíltan bírálni Magyarországot”.

Unterberger szerint a kormány bejelentése azt jelzi, hogy a vezetés kész megvédeni Ausztriát, akár az erőszak eszközeivel is. A bevetési egységek nem tudják megakadályozni másképpen azt, hogy az „erőszakosan fellépő” menekültek belépjenek az országba, csak úgy, ha maguk is erőszakot alkalmaznak. Ennek a legenyhébb formája a vízágyú, a paprikaspray és a könnygáz – írta. Megjegyezte, hogy nem sokkal korábban a kormány és az osztrák média felháborodott gyűlöletkommentárokkal határolódott el attól, amikor a magyar kormány éppen ezekkel az eszközökkel akadályozta meg, hogy az erőszakkal fellépő menekültek belépjenek az országba.

A konzervatív újságíró hangsúlyozta: a kormány végre megértette, amit James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés (DNI) igazgatója mondott, hogy az Iszlám Állam a menekülteket álcázott harcosként bocsátja Európába, és „a szélsőségesek igencsak ügyesen hamisítanak útleveleket”.

Unterberger szerint a „szörnyű” befogadási kultúrát védelmébe vevő Heinz Fischer államfő, Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek és Michael Landau, a Caritas segélyszervezet vezetője mások kárára viselkednek jól, hiszen közvetlen szomszédságukban nincsenek menekülttáborok, nem közlekednek metrón, nem járnak nyilvános uszodába, és nem vettek részt egy kezdetben „ártalmatlan” szilveszteri mulatságon sem.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »