Elemző: a német lakosságnak csak a 2 százalékát sikerült beoltani eddig

Elemző: a német lakosságnak csak a 2 százalékát sikerült beoltani eddig

A német lakosságnak csak a két százalékát sikerült beoltani eddig, ami kevesebb, mint a fele a magyarországi adatnak – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője kedden az M1 aktuális csatornán.

Georg Spöttle: Erősödik a migrációs nyomás a balkáni útvonalon | Magyar  Nemzet

Hírdetés

Spöttle – magyarnemzet.hu

A műsorban arról beszéltek, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltási kampány tervének gyökeres átalakítását sürgeti a súlyos vakcinahiány miatt a szövetségi kormánytól Németország egyik vezető járványügyi szakembere.
   
Georg Spöttle erre reagálva azt mondta: német szaklapok információi szerint szükség lesz az orosz és a kínai vakcinára is, ha növelni szeretnék a lakosok átoltottságát.
   
“Azt mondják, ha arra várnak, hogy az Európai Unió közös beszerzéséből érkezzenek – szinte csepegtetve – az oltóanyag-szállítmányok”, akkor valószínűleg csak augusztus végére vagy talán csak szeptemberre tudnák megoldani a lakosság 50-60 százalékának átoltását – közölte Georg Spöttle.
   
Kérdésre válaszolva azt mondta, a németeknek “ellenérzéseik” vannak a brit-svéd AstraZeneca vakcinájával szemben, ezért nem adják 65 éven felülieknek.
   
Ráadásul a vakcina hatékonysága német szakemberek szerint csak 74 százalékos, ennél sokkal jobb az orosz Szputnyik, a kínai Sinopharm- vagy a Pfizer-vakcina, hiszen ezek hatékonysága 91-95 százalékos – tette hozzá.
   
“Nagyon sok német politikus kezdi azt látni”, hogy a közös beszerzés “teljes vakvágány” – emelte ki, hozzátéve, a 86 milliós Németországnak nagyon sok oltóanyagra van szüksége, ami nem lesz elérhető, ha csak három nyugati gyártóra számítanak.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »