Elege van a taxisoknak a Ferihegyen tevékenykedő biztonsági cég embereinek erőszakos fellépéséből – február elejére demonstrációt hirdettek

Elege van a taxisoknak a Ferihegyen tevékenykedő biztonsági cég embereinek erőszakos fellépéséből – február elejére demonstrációt hirdettek

Elege van a taxisoknak a Ferihegyen tevékenykedő biztonsági cég embereinek erőszakos fellépéséből – február elejére demonstrációt hirdettek

Demonstrációt szervez az „5ök” elnevezésű, taxisokból álló csoport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tapasztalható, felháborító események miatt. Az eseményre 2020. február 5-én, 16 és 18 óra között kerül sor, a Ferihegyi repülőtérre vezető út szemeretelepi pihenőhelyénél.

A demonstráció Facebook leírásában a szervezők így fogalmaztak:

„Tisztelt Érdeklődők!

Nekünk, a közvélemény előtt 5ök-ként ismert taxisoknak elegünk lett a reptéri biztonsági szolgálat erőszakos magatartásából, és a magunk eszközeivel igyekszünk ez ellen tenni.

Mi, mint családapák felelősek vagyunk családunk eltartásáért, mint jogszerű taxisofőrök, felelősek vagyunk szakmánk hírnevéért és taxis kollégáink testi épségéért, mint magyar állampolgárok felelősek vagyunk egy erőszakmentes légkör megteremtéséért a reptéren.

Hírdetés

Mivel a reptéri biztonsági szolgálat pont ezekben akar ellehetetleníteni bennünket, ezért mi, a béke nyelvén szólva egy erőszakmentes és figyelemfelkeltő demonstrációt tartunk 2020. február 5-én, 16.00 órátol 18.00 óráig, a szemeretelepi felüljárónál. A rendezvény annak üzenetét hivatott közvetíteni, hogy elég volt az erőszakból!

Mi 5ök:

– BKK engedéllyel rendelkező szolgáltatók vagyunk, akiket ennek ellenére folyamatosan vegzálnak a biztonsági őrök.

– Nem vitatjuk a Főtaxi privilegizált státuszát, de a verseny tisztasága érdekében szeretnénk munkánkat mellettük mi is jogszerűen végezni.

– A biztonsági szolgálat nem lehetetleníthet el bennünket erőszakos módszerekkel.

– Nem engedhető meg a 21. században erőszak alkalmazása a reptéren, nem ronthatják ilyen formában az országimázst.

– Mi azt szeretnénk elérni, hogy dolgozhassunk, jogszerű keretek között.

Csatlakozzon hozzánk Ön is, amennyiben egyetért törekvésünkkel, és Ön is azt szeretné, hogy a reptér egy valóban kulturált, európai és békés helyszín legyen!

Szeretettel várunk minden taxis kollégát, aki szolidaritását fejezi ki velünk szemben, így természetesen a főtaxis kollégákat is, akik szintén a jogsértések elszenvedői. Természetesen szeretettel várjuk azokat a civileket is, akiknek értékrendjében elfogadhatatlan az erőszak alkalmazása.

Reméljük, hogy a taxisok ismét egységbe tömörülve megmutatják azt, hogy a szakma összetart, és sikerül egy mindannyiunk érdekében álló élhető munkakörnyezetet megteremteni.

Fontos, hogy minél többen legyünk, és hallassuk a hangunkat, ezért találkozunk a demonstráción!”


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »