Eldőlt, játszhat-e az oltásellenes Djokovics az Australian Openen

Az elmúlt hetekben Ausztrália és Victoria állam kormánya azt kommunikálta a teniszvilágnak, hogy oltatlan játékosoknak nem hajlandók vízumot kiállítani és engedélyezni belépésüket az országba. Az ausztrál Covid-szabályok még mindig rendkívül szigorúak, több rostán kell átmennie az embernek, hogy bebocsájtást nyerjen az országba. Így többek között az oltásellenes Novak Djokovics szereplése is erősen kérdéses volt a 2022-es év első Grand Slam-tornáján.

Érdekesség, hogy a férfi profi mezőny, az ATP-Tour résztvevőinek 35%-a még mindig oltatlan, így komoly hiányzókkal is kellett volna számolni, amennyiben kizárólag oltott játékosok vehettek volna részt a tornán. A WTA, azaz a női mezőny szervezete ezúttal nyílt levélben tisztázta az eddig levegőben lógó kérdést:

Minden teniszező részt vehet az Australian Openen, azonban a védettség nélküli játékosokra rendkívül komoly, kéthetes karantén és napi szintű tesztelés vár.

Hírdetés

A világjárvány ellen védett játékosokra immáron semmilyen szabály nem fog vonatkozni, korlátozások nélkül mozoghatnak majd az ausztrál városban – írja a BBC nyomán az Index.

Az oltatlan játékosokra azonban 14 napos szigorú karantén vár a szálláshelyükön, továbbá minden nap teszt alá kell hogy vessék magukat. Így lehetőség nyílik a 34 éves szerb világelsőnek, hogy pályafutása 21. Grand Slam-trófeáját hódítsa el, mellyel egyeduralkodóvá válna a férfi tenisz történetében.

A teniszszervezet leveléből továbbá az is kiderül, hogy a 2022-es Australian Open selejtezőit újra a Melbourne Parkban rendezik, miután a tavalyi évben Dubajban kerültek megrendezésre az előselejtezők a világjárvány visszaszorítása érdekében.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »