EKL: Győztes meccset veszítettek el, tizenegyespárbajban esett ki a Slovan

EKL: Győztes meccset veszítettek el, tizenegyespárbajban esett ki a Slovan

Nem jutott tovább az Európa Konferencia-Liga negyeddöntőjébe. A Bázel elleni csütörtöki nyolcaddöntős visszavágó is 2:2-es eredménnyel ért véget, így tizenegyespárbaj döntött a továbbjutó sorsáról. Ezt pedig a Slovan 1:4-re elveszítette, csupán Lovat talált be az ellenfél kapujába.

A találkozó első gólját Malik Abubakari szerezte, majd hét perccel később Juraj Kucka is betalált, így 2:0-ás eredménnyel és a továbbjutás esélyével mentek le a pályáról a félidőben a játékosok. A svájciak a második játékrészben, az 53. percben Calafiori révén szépítettek, majd a hosszabbításban, a 90.+3. percben Amdouni góljával ki is egyenlítettek. Chovan kapus könnyű gólt kapott be, a Slovan szurkolótábora keményen ki is fakadt a hálóőrrel, csapattársai és Weiss edző azonban kiállnak a játékos mellett.

“Aďo hibát követett el, az ilyesmi előfordul. Nagyon jó srác, kiváló ember és jó kapus. Nem jött ki neki, nem ez az első alkalom. Mondtam neki, hogy ma talán többet véd majd, mint máskor. De nem lett igazam. Az ilyen pillanatban a csapatnak kell megtartania. Megtörtént, senki sem vádolja őt. A csapat része, mindannyian kiállunk mellette”

Hírdetés

mondta Weiss a mérkőzés után.

A büntetőpárbajban a slovanisták közül csupán Lovat talált be, így 1:4 arányban elveszítették a mérkőzést.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »