Éjjeli programot agyalt ki a Budakeszi Vadaspark

Éjjeli programot agyalt ki a Budakeszi Vadaspark

Nagy sikerük van az éjszakai szakvezetéseknek, így most is jönnek – a szokásos nyitvatartási időn kívül.

Tavasszal újra lesznek éjszakai szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban – értesítette az Infostartot az intézmény. Ezeken a szokásos nyitvatartási időn kívül a látogatók az éjszakai életet élő állatok aktivitásával ismerkedhetnek, játékos és élményszerű módon.

A szakvezetésen csak előre regisztrált vendégek vehetnek részt, és a két és fél órás séta végére a résztvevők jó hangulatú közösségé kovácsolódnak össze. Az éjszakai túrákat baráti társaságoknak és olyan családok számára ajánlják, ahol a gyermek hét év feletti és nem fél a sötétben, így egészen biztos, hogy kalandos élményben lesz részük.

A szakvezetés késő délutántól kora estéig, nagyjából fél kilencig tart.

A programra érdemes felkészülten érkezni, a hátizsákban feltétlenül legyen valamilyen világító eszköz (elem- vagy fejlámpa), folyadék és meleg öltözet. A programokra csak elővételben válthatók jegyek az interneten.

Két szakvezetés közül lehet választani.

    Hírdetés

  1. Az évek óta nagy sikerrel futó, hagyományos Nagyvadak Éjszakáján az éjszaka madarai mutatkoznak be, mint a macskabagoly, a hóbagoly, a fülesbagoly és a kuvik. Majd a Nagyvad körletben a sün, őz, muflon, vaddisznó, dámszarvas, medve, farkas és gímszarvas záróra utáni életével ismerkedhetnek a résztvevők.
  2. A tavaly ősszel nagy sikerrel debütáló Varázslatos Állatvilág éjszakai szakvezetés egy Állatijó bemutatóval kezdődik, majd pedig olyan Vadasparkban élő állatokat ismernek meg a látogatók, akiket a mesék és mondák varázslatos tulajdonságokkal ruháztak fel. A különleges séta során a vadmacska, sakál, holló, róka, patkányok, nyestkutya, baglyok, galambok, gímszarvas, farkasok és a medve éjszakai életébe pillantanak bele a résztvevők.

A Budakeszi Vadasparkban élő állatok közül többen is éjszakai életmódot folytatnak, mikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutinjukat. Ezek az állatok a nyitva tartási időben ugyan megtekinthetőek, de általában ilyenkor pihennek vagy alszanak, ezért a látogatók nem láthatják őket aktív időtöltés közben, amikor játszanak, esznek vagy éppen vadásznak. Ennek megoldására indította útjára évekkel ezelőtt az Éjszakai szakvezetés programot a Budakeszi Vadaspark, ahol a látogatók szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a Vadaspark záróra utáni életébe.

A következő program március 31-én lesz, áprilisban pedig két új időpontra lehet regisztrálni: április 6-ra és 21-re.

Nyitókép: Surányi Linda/Budakeszi Vadaspark

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »