Egyre durvább a helyzet Chemnitzben: a hétfői tüntetéseken hatan kerültek kórházba

Egyre durvább a helyzet Chemnitzben: a hétfői tüntetéseken hatan kerültek kórházba

Nem csitulnak az indulatok a németországi Chemnitz városában, ahol egy brutális gyilkosság miatt tömegdemonstrációk alakultak ki, amelyek napok múltával sem hagynak alább. A hétfői megmozdulások rátája hat sérült. A tüntetéseken a baloldali és jobboldali szélsőségesek csaptak össze.

Mindkét oldal a sértéseken kívül üvegeket és köveket dobált vetett a másik felé. Két személyt emiatt kellett kórházba szállítani. Az aznapi demonstráció után négy jobboldali tüntető azután szorult orvosi ellátásra, hogy egy 15-20 fős csoport támadta meg őket.

A kelet-németországi Chemnitzben csak este fél tíz után állt helyre a (viszonylagos) nyugaom. A jobboldali tüntetők nagyjából ötezren lehettek, a baloldaliak néhány százan.

Hírdetés

A Karl-Marx-Stadte környékén vasárnap óta fezült a légkör. A demonstrációk oka korábbi incidens volt, amelynek során meghalt egy 35 éves német férfi, az elkövetők egy 23 éves szír férfi és a tőle valamivel fiatalabb iraki volt. A tettesek késsel támadtak a férfira különösebb ok nélkül. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellenük.

Az inciodens követően órákkal a közösségi portálokon egy nyolcszáz fős tüntetést szerveztek meg a jobboldali szélsőségesek, szemtanúk elmondásai szerint külföldiekre (migránsok) támadtak. A német kormány hétfőn közleményt adott ki, amelyben „elfogadhatatlannak” nevezte a „más kinézetű emberek elleni vadászatot”. Szászország német tartomány miniszterelnöke „gusztustalannak” nevezte a jobboldali radikálisok megnyilvánulásait.

Teraz.sk

Nyitókép: yahoo.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »