Egymást tanítják a fiatalok és az idősek

Egymást tanítják a fiatalok és az idősek

Egymást tanítják a fiatalok és az idősek Iskola utca2023. 05. 11., cs – 12:37

Ismét egy korszerű, innovatív szaktanteremmel bővült a Marcelházi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola.

Idén tavasszal egy nyílt nap keretében került sor új műhelyünk átadására. A sikeres pályázatból befolyt összegből teljesen új, korszerű munkaasztalokkal, kéziszerszámokkal, gyalukkal, fúrókkal, csiszolóval, porszívóval és egyéb szerszámokkal bővült a műhely felszereltsége.

Hírdetés

A pályázat arra az ötletre épült, hogy mi lenne, ha összefogna a fiatalabb generáció a legidősebb generációval, és kölcsönösen megtanítanák egymást valami „újra”. A fiatalok bevezetik nagyszüleik, dédszüleik korosztályát az internet és a számítástechnika rejtelmeibe, cserébe ők átadják gazdag tapasztalataikat a fiataloknak, ezáltal is segítve a generációk közti szorosabb együttműködést.

A nyílt nap keretében tanulóink és a helyi nyugdíjasklub tagjai kipróbálhatták, hogyan tudnak egymást segítve együtt dolgozni. Felavatták az új szerszámokat, munkapadokat, az idősebbek tanácsaikkal segítették a tanulókat, ők pedig ezáltal fejleszthették kézügyességüket. Közös munkájuk eredménye magáért beszél.

A projektnek köszönhetően sikerült visszaállítanunk az iskolai műhely felszereltségét egy olyan színvonalra, amely lehetővé teszi a jövőben, hogy újraindítsuk iskolánkban a „műhelymunkát”, akár a technikaórák keretében, akár szakkörök formájában.

Kocsis Csilla


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »