Egymást sem kímélik, ha pénzről van szó: Schmidt Mária fiacskája arról beszélt, hogyan verte át Ron Werbert

Nem csitulnak az indulatok az LMP-n belül. A választások óta egyre s másra jönnek infók arról, mi zajlik a pártnál, legfrissebb számában a Magyar Narancs például arról ír, hogy fegyelmi indult Schmuck Erzsébet ellen, mert a kampány alatt többször egyeztetett Schmidt Máriával.

Most szintén a Magyar Narancs ír a pártról, illetve korábbi tanácsadójáról, Ron Werberről. A korábban az MSZP-nél dolgozó kampánygururól már megírtuk, levelet is írt a párt vezetésének, amiben azt állította, Szél Bernadett és Ungár Péter félrevezeti az LMP vezetését és tagságát, szándékosan elszabotálta a kampányt, és még csak nem is fizetett. Bírósági ügy lehet a dologból. Szél Bernadett erre annyit reagált, Werber az utolsó hetekben hagyta magára.

Most kikerült egy videó, egy választások utáni kibeszélő, ahol a tagság Szél Bernadett társelnököt, Ungár Péter kampányfőnök-helyettest és Schmuck Erzsébet kampányfőnököt, a párt parlamenti képviselőit kérdezhette. Az alábbi felvételrészleten Ungár arról beszél, hogy tisztában volt azzal, hogy nem írhatta volna alá a szerződést, sőt állítása szerint direkt járt el így, hogy ne kelljen kifizetni a tanácsadót.

Hírdetés

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.“

A lap által megkérdezett jogász a felvételre és az ott elhangzottakra azt mondta, ez polgári jogilag álképviseletnek, büntetőjogilag pedig csalásnak minősülhet, mert Ungár szándékosan megtévesztette a tanácsadót azzal a céllal, hogy kárt okozzon neki. Ungár ugyanis elhitette Werberrel, hogy jogosult az LMP nevében szerződést kötni.

Ungár a videóban azt állítja, Werber sikerdíjat követel tőlük, miközben nem töltötte ki a szerződését, ami csak részben igaz, az LMP nem csak sikerdíjat nem fizetett Werbernek, de sem a tiszteletdíját, sem a költségeit nem térítették meg neki azokra a hónapokra, míg valóban dolgozott a pártnak.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »