Egykori gimnáziuma előtt kívánt sok sikert Orbán Viktor az érettségizőknek

Orbán Viktor miniszterelnök a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett, most korábbi iskolájánál köszöntötte az érettségizőket, és sok sikert kívánt nekik – közölte az M1 Híradója.

„Székesfehérvár. Hátam mögött a Teleki Blanka Gimnázium, ide jártam középiskolába, itt érettségiztem. Alapítása szerint egyébként lány gimnázium, lány iskola volt, a mi osztályunkban is harminchatan voltunk, hat fiú, harminc lány. Életem legszebb évei voltak ezek. Amikor elmegyek a gimnázium épülete mellett, mindig elérzékenyülök kicsit, mert hálával gondolok a tanáraimra, akik megpróbáltak belőlem embert faragni, mint az osztályfőnökünk, Rimmele Géza bácsi. Három tételünk is volt, talán egy József Attila, egy Petőfi és valamelyik orosz” – mondta a miniszterelnök.

Hírdetés

„Tudom, hogy a mostani érettségi nehezebb, mert nem volt személyes felkészülési lehetőség. Tudom, hogy digitális oktatás volt, azt kívánom minden érettségizőnek, hogy minden tanulásra fordított óra, minden gondolat, minden tétel, amit megtanultak, eszükbe fog jutni és szép emlékként marad meg majd az érettségi. Sok sikert kívánok!” – tette hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »