„Egyetértek Orbán Viktorral” – George Simion támogatja a magyarországi homofób törvényt

„Egyetértek Orbán Viktorral” – George Simion támogatja a magyarországi homofób törvényt

Az Európai Parlament elfogadta a szexuális és reprodukciós egészség, valamint az azokhoz kötődő jogok uniós helyzetéről szóló jelentését, ami alaposan felborzolta a kedélyeket. A baloldali horvát európai parlamenti képviselő, Predrag Fred Matić nevével fémjelzett dokumentum ugyanis alapvető jogként szeretné iktatni az abortuszt, amihez általános és biztonságos hozzáférést kér az EU-tagországoktól.

A dokumentum szerint továbbá olyan oktatást kell biztosítani a diákok számára, ami tükrözi a szexuális irányultságok sokszínűségét, valamint a különböző nemi identitásokat. A bukaresti média tudósítása szerint a romániai európai parlamenti képviselők közül Dacian Cioloș volt miniszterelnök és az USR-s képviselők igennel szavaztak, míg Vincze Lóránt, Winkler Gyula, Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Chris Terheș, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Maria Grapini, Mircea Hava, Dan Motreanu, Vlad Nistor, Eugen Tomac a jelentés ellen voksoltak.

A szavazás nyomán a politikusok közösségi oldalán sokféle véleményt lehetett olvasni, többek között Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere is kifejtette véleményét, amely érdekes módon szinte szóról szóra egyezik a George Simion véleményével.

Hírdetés

„A férfiak nem tudnak szülni!” – írta ki oldalára George Simion is, azzal folytatva, hogy tiszteli minden nemzetnek a jogát, hogy megvédje gyermekeit, ezért nem Dacian Cioloșsal ért egyet, hanem Orbán Viktor álláspontját érzi a magáéval megegyezőnek.

„Mindannyian megismerhettük a kiskorúak védelméről szóló új törvényt, amelyet Magyarországon hoztak, de sajnos azt vesszük észre, hogy ez újabb lehetőség lett arra, hogy megállapítsuk, egyeseknek több joguk van, mint másoknak. Sajnos ahelyett, hogy üdvözölnénk azt a törvényt, amely megerősíti a szülők szabadságát abban, hogy gyermekeiket saját meggyőződésük szerint oktassák, azt látjuk, hogy az Európai Unió országainak jelentős része csatlakozott egy olyan kampányhoz, amely Magyarországot bünteti azért, mert ilyen törvényt merészelt kiadni” – írja Simion


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »