EGYENJOGÚSÁG

Könyörögve kérek mindenkit, mielőtt elolvassa az alábbiakat, feltétlenül nézze meg ezt:

Sikerült? Kurva jó, mi? Valamikor a nyolcvanas évek közepén láttam először a Brian életét, azóta úgy félévente bele-belenézek, sírva röhögök, egyszerűen nem tudom megunni.

Azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy a Monty Python elmebeteg szatírája, abszurdja egyszer maga lesz a rögvalóság. Na, akkor most olvassák el ezt: 

„Brit Orvosi Kamara: Az “anya” szó használata diszkriminatív és ódivatú! 

A kamara új irányelve szerint a “tradicionális nemi kifejezések” kerülendők, mert sértik a transzszexuális polgárok jóérzését.

A Brit Orvosi Kamara szerint nem szabad a várandós hölgyeket többé „kismamának“ hívni, mert azzal sértik a transzszexuális polgárok jóérzését. Ehelyett a semleges hangzású “állapotos ember”, vagy a “terhes személy“ használata ajánlott az egészségügyi intézményekben, mert az „mindenki számára elfogadható“.

Az utasítás egy belső körlevélben szerepel, amiben a „helyes kommunikáció“ új formáira, kifejezéseire hívták föl az orvosok és az ápolók figyelmét, ezzel lehet elkerülni ugyanis, hogy „félelem“, vagy „intolerancia“ alakuljon ki a nemüket megváltoztató páciensekkel szemben. Bár marginális jelenségről van szó, de előfordul, hogy egyes brit „férfiak“ – olyan biológiai nők, akik férfivá anyakönyveztették át magukat – spermadonor segítségével teherbe ejtik magukat, hogy „apukává“ válhassanak. Nemi identitásuktól függetlenül a gyermeküket természetesen nekik kell „megszülniük“, de az orvosi kamara szerint jogosan várhatják el, hogy a szülészeti osztályon továbbra is a választott nemükön: terhes apukaként, vagy terhes személyként utaljanak rájuk. Sőt az „anya, várandós anyuka, édesanya vagy nevelőanya“ kifejezések teljes mértékben ki kell szorítani a brit egészségügyből, mert használatuk önmagában ‘kirekesztő’ és ‘elavult'”. A dokumentum így fogalmaz:

“A nemi egyenlőtlenség oka, hogy a férfi és női nemet a hagyományos tradíciók keretein belül értelmezzük annak ellenére, hogy

EZEK CSAK MÉLYEN GYÖKEREZŐ HIPOTÉZISEK ÉS SZTEREOTÍPIÁK, AMIK IDŐVEL MEGFOGNAK VÁLTOZNI.

A kamara hozzáteszi, hogy „a biológiai férfi vagy nő“ kifejezés is sértő, helyette az „alárendelt nemként“ kell utalni a születési adottságból fakadó nemi állapotra: „Bár a terhes emberek többsége magát nőként határozza meg, nem lehetünk kirekesztőek azokkal a transzexuális férfiakkal sem, akik jobban örülnének, ha ‘állapotos személyként’, nem pedig ‘várandós anyukaként’ utalnánk rájuk.“

A Brit Orvosi Kamara patinás épülete Londonban. 156 ezer orvos a tagja az 1832-óta fennáló neves intézménynek

Helytelen továbbá használni az olyan hagyományos névhez kapcsolódó előtagokat, mint a „Mr“, „Mrs“ vagy „Miss“, de az erőteljesen férfi jellegük miatt a „Prof“, vagy a „Dr“ is kerülendő. Az „Útmutató a helyes kommunikációhoz: Befogdó nyelvezet a munkahelyen“ című 14 oldalas dokumentumot a kamara 156 ezer orvostagja kapta meg és az új „kommunikációs forma“ használata erősen ajánlott az összes brit egészségügyi intézmény területén.

„Ennek az útmutatónak a célja, hogy bemutasson olyan helyes nyelvi kifejezéseket, amik tisztelet és érzékenységet mutatnak mindenki felé.

Hírdetés

A SZAVAK HELYES MEGVÁLASZTÁSA NAGYBAN HOZZÁJÁRUL AHHOZ, HOGY TERJESSZÜK A NYÍLT ÉS BEFOGADÓ HOZZÁÁLÁST A TÁRSADALOMBAN.

– áll a bevezetőben.

A kamara álláspontja széleskörű tiltakozást váltott ki a konzervatív oldalon: Philip Davies jobboldali képviselő „totál nevetségesnek“ és abszurdnak nevezte az útmutatót és visszakérdezett, hogy

MILYEN VILÁG AZ, AHOL MÁR EGY TERHES NŐT SEM HÍVHATUNK ANYÁNAK?

Michael Nazir-Ali, Rochester pakisztáni származású püspöke szerint: “Szomorú, hogy a társadalmat ebbe az irányba akarják tolni. Isten minket férfivá és asszonyá teremtett és egy anya másképp kötődik a gyermekéhez, mint egy apa. Ez a szabályozás csak annyit ér el, hogy összezavarja az emberekben anyaság és a gyermeknevelés természetes képét.”

Heather Ashton, a „TG Pals“ nevű transzneműeket támogató civil szervezet aktivistája szerint, azonban az új „kommunikációs irány“ példaértékű: „Tudjuk, hogy biológiailag a nők szülnek gyereket, de a transzneműeknek is szűlők és számukra ez az új szabályozás védelmet jelent majd a diszkriminációval szemben. A régi terminológia megváltoztatása örömteli hír mindenki számára, aki szülő akar lenni, annak joga van azzá vállni.“

Brit férfi: Négy hónapos terhes vagyok

A „várandós férfi“ kifejezés egyébként azután kapott nagyobb sajtó nyilvánosságot, hogy a Sun riportot készített egy Hayden Cross-ról, egy húszéves angol lányról, aki férfivá való operációját felfüggesztette arra az időre amíg nem tud szülni egy gyereket, hogy az „apukája“ lehessen. Ennek érdekében egy speciálisan transzneműeket összekötő facebook csoportban férfi spermát „rendelt“ amit egy anonim adományozó egy kis fecskendőben el is juttatott neki. Ennek a segítségével aztán teherbe is esett, de nem engedte, hogy bárki „anyukának“ hívja, hanem ragaszkodott ahhoz, hogy Ő továbbra is férfi:

AZT SZERETNÉM, HA A GYERMEKEM MINDENBŐL A LEGJOBBAT KAPNÁ. ÉN LESZEK A LEGJOBB APA” (Forrás: The Telegrap, Vigyázó blog, Magyar Idők)

 

Hm? Ez azért odabasz, nem? John Cleese és víg cimborái lemásztak a mozivászonról, és elfoglalták a Brit Orvosi Kamarát. Teljesen nyilvánvaló, hogy ez történt, majd valamikor jövő héten fog kiderülni, amikor a Brit Orvosi Kamara kiadja következő állásfoglalását a Hülye Járások Minisztériumának felállításáról, így fogják lebuktatni magukat a srácok.

Ha esetleg tévednék –meglepne!-, és mégsem a derék John munkája ez az egész, akkor viszont szépen le kell kísérni a Brit Orvosi Kamara vezetőségét a Temze partjára, és be kell baszni őket a folyóba. Ugyanis mélységesen diszkriminatív lenne azt feltételezni, hogy nincsen joguk halnak lenni, ha akarnak. Mert igenis van joguk halnak lenni! És petéket rakni a Temze fenekén a kövek repedéseibe. Bár azonnal felmerül a kérdés, nem diszkriminatív-e vajon, hogy csak a hím halnak van teje (sperma), és csak a nőivarú hal tud lepetézni.

De ezt a problémát is meg fogják oldani ők. Ott, a Temze fenekén…

Levezetésképpen ezt tessék megtekinteni. Hogy tudjuk, kik is ezek valójában, a problémáikkal együtt:

S végül egy jó tanács a Brit Orvosi Kamarának, már abban az esetben, ha tényleg nem a Monty Python vette át ott a dolgokat:


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »