Egyelőre nem szavaznak a marihuánatörvényről

Egyelőre nem szavaznak a marihuánatörvényről

A parlamenti képviselők elnapolták a szavazást arról a törvényjavaslatról, amellyel enyhítenék a marihuána birtoklásáért járó büntetések mértékét.

A koalíció néhány képviselője még november elején számolt be arról, hogy a következő ülésre beterjesztenek egy törvényjavaslatot, amellyel véget vethetnek a marihuánával kapcsolatos törvények „drákói szigorának”. A módosítás értelmében csökkent volna a saját fogyasztásra tartott marihuána birtoklásáért járó maximálisan kiszabható börtönbüntetés. Emellett bevezették volna az úgynevezett önkéntes védőkezelés intézményét, amellyel a büntetések helyett inkább a kábítószerfogyasztók kezelését szerették volna hangsúlyozni.

Hírdetés

Juraj Krúpa, az OĽaNO képviselője a parlament pénteki ülésén azonban bejelentette, hogy a javaslatot még átdolgozzák. Erre azért van szükség, mert Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióvezetője, valamint a képviselőtársai nem értenek egyet a módosítás jelenlegi formájával. Pčolinskýék azt kifogásolják, hogy az új törvény nemcsak a marihuána használóinak, hanem a kemény drogok fogyasztóinak is enyhítené a büntetését. Kristián Čekovský (OĽaNO), a javaslat egyik beterjesztője erre úgy reagált, hogy a szakértők nem javasolják egyetlen drog kiemelését, és az ezzel kapcsolatos törvények megváltoztatását.

(nar, TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »