Egy újabb tanulmány igazolja, hogy a mobiltelefon sugárzása rákkeltő

Egy újabb tanulmány igazolja, hogy a mobiltelefon sugárzása rákkeltő

A fogyasztói elektronika gyártói éven át elbagatellizálták a mobiltelefonok káros egészségügyi hatásait. Azonban a tudósok megvizsgálták a vezeték nélküli technológiáknak az emberi testre kifejtett hatását, így a spekulációk olyan megalapozott bizonyítékokká váltak, amelyek alátámasztják, hogy a mobiltelefonok sugárzása rákkelő lehet a természetben. 

 

Egy ilyen friss kutatásban van egy olyan tanulmány, amely bizonyítja, hogy „egyértelmű bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy a rádiófrekvencia-sugárzás (RFR) magas szintjeinek – mint amilyenek a 2G és a 3G mobiltelefonoké – kitett hím patkányok rákos szívdaganatot kaptak.

 

A mobiltelefon-sugárzás szívdaganatot okoz a patkányok esetében

 

A United States National Toxicology Program (NTP) nemrégiben egy hivatalos közleményt adott ki, amely szerint az RFR és a hím patkányokban található szívtumorok között kapcsolat áll fenn. Vizsgálatuk eredményeinek pontosságát ellenőrizendő, az NTP tudományos szakértők külső csoportjával dolgozott együtt.

 

A szervezet olyan vizsgálatokat végzett, amelyek során nőstény és hím patkányokat, illetve egereket tettek ki az RFR magas szintjeinek. A tudósok az állatok egész testét kitették a sugárzásnak, melynek a legalacsonyabb szintje megegyezett a mobiltelefonoknál megengedett legmagasabbal.

 

A kutatás megállapította, hogy kapcsolat áll fenn az RFR és a hím patkányokban lévő szívdaganatok között. Ráadásul az eredmények alátámasztották, hogy az agydaganatokra és a mellékvesedaganatokra van bizonyíték ugyanazon állatok mintacsoportjában.

 

„Úgy gondoljuk, hogy a rádiófrekvencia-sugárzás és a hím patkányok daganatai közötti kapcsolat valódi, és a külső szakértők egyetértettek” – állította John Bucher, Ph. D., az NTP vezető tudósa.

 

Érdemes megjegyezni, hogy a kutatók nem tudtak egyértelmű kapcsolatot felfedezni az RFR és a nőstény patkányokban, valamint a hím és nőstény egerekben talált rákbetegségek között. Sőt, az állatokat az egész életidejük alatt kitették ennek a sugárzásnak onnantól kezdve, hogy az állatok az anyaméhben megjelentek. Továbbá a kitettség a patkányok életidejének sokkal nagyobb százalékán át tartott, mint egy átlagos ember mobiltelefon-használata.

 

 

 

Mennyire releváns az NTP kutatása?

 

Némely szempontból az NTP kutatás nem függ össze azzal a tipikus kitettséggel, amit egy ember esetében a mobiltelefon-sugárzáskor tapasztalunk. Először is, a mobiltelefonok nem elég erősek ahhoz, hogy hatást gyakoroljanak az egész testre. Ugyanakkor, amikor egy telefont hosszabb időn keresztül a fejünkhöz tartunk, akkor azokra a konkrét szövetekre, amely ilyenkor érintettek, sokkal inkább hatást gyakorol (például a fülekre és az agyra). Ebből következik, hogy amikor lehetőség nyílik rá, van értelme telefonkihangosítót alkalmazni a telefonos beszélgetéseink során. Ez csökkentheti a közvetlen kitettséget.

 

Másodsorban, az NTP kutatás egy régebbi mobiltechnológia sugárzásának hatásait vizsgálta, ami elavulttá vált. Szomorú, de sok tudós és kutató kifejezésre juttatta már, hogy az újabb technológiák potenciálisan még inkább veszélyesek. Erről többet is megtudhatsz az alábbi angol nyelvű cikkből: Countless Studies Show 5G Frequencies Cause Harm but the National Rollout is Here

 

Ezenkívül a mobiltornyok olyan környezeti sugárzást bocsátanak ki, ami néhány komoly biológiai hatással is bírhat. Egy friss vizsgálat, amit az olaszországi Ramazzini Institue-ban végeztek, kapcsolatot mutatott ki a mobiltornyok által kibocsátott sugárzás környezeti szintjeinek kitett laboratóriumi állatok és a rákfajták között. (2) Ráadásul, a kutatás igazolta, hogy a WiFi-hálózatoknak való kitettség szintúgy hatással lehet az emberi egészségre. Példának okáért, egy Iránban végzett vizsgálat összekapcsolta a 2,4 GHz körül dolgozó mai WiFi-t a termékenységgel, valamint más azonnal észrevehető egészségügyi tünettel. (3)

 

Nem tudjuk biztosra, hogy a vezeték nélküli technológiáknak való, élethosszig tartó kitettség milyen hatással lesz a mai fiatalságra, amikor majd felnőttkorúvá válik. Azonban érdemes megjegyezni, hogy az olyan kutatások, mint amilyen az NTP vizsgálata, bizonyítják, hogy minden bizonnyal intelligens dolog figyelembe venni eme technológiák használati frekvenciáját. Mi több, bölcs döntés lehet napi néhány órára félretenni oda, ahol semmiféle kapcsolatban nem áll velünk és az otthonunkkal… talán, miközben a természetben teszünk egy kirándulást.

 

Hírdetés

 

Természetesen bizonyos trendek – mint amilyen a mobilhálózat elérhetővé tétele és a WiFi elterjedése – lehet, hogy teljesen kikerül az ellenőrzésünk alól. Emiatt van értelme olyan technológiába beruházni, amelyek a testünket védelmezik az elektromágnesesség és a rádiófrekvencia-sugárzás káros hatásaitól.

 

További információkat kaphatsz ezekről a termékekről itt: Waking Times affiliate Airestech.

 

A cikk alapjául szolgáló forrás: https://www.wakingtimes.com/2018/11/12/another-study-shows-cell-phone-radiation-is-carcinogenic/

 

A cikket fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Új YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UC1rpo-oEn5eNGmBjhzKtaJw

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/

Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/

Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/

Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/

Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/

Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ébresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/

Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ízisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

 

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Boldog napot!

 

Sources:

(1)https://www.sciencedaily.com/releases/2018/11/181101133924.htm

(2)https://www.wakingtimes.com/2018/08/21/cancer-link-confirmed-in-largest-ever-cell-tower-radiation-study/

(3)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4503846/

Jogi nyilatkozat: Cikkeinknek és bejegyzéseinknek nem áll szándékában orvosi tanáccsal szolgálni, diagnózist felállítani vagy gyógymódot javasolni. Az itt kifejezésre juttatott nézetek nem feltétlenül tükrözik a hírközlő médium álláspontját.

The post Egy újabb tanulmány igazolja, hogy a mobiltelefon sugárzása rákkeltő appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »