Egy „rendkívül fontos” ügy: rendőröket hívott az ügyészség a Blikk újságírójára

Egy „rendkívül fontos” ügy: rendőröket hívott az ügyészség a Blikk újságírójára

Megmotozták a Blikk újságíróját a rendőrök és a mobiltelefonját is elvették, mert nem volt hajlandó elárulni, hogy Oszter Sándor ittas vezetéses balesetéről írt cikkéhez kitől kapott információkat.

Oszter Sándor ittasan okozott balesetet a MOM Parkban, és vérében 2,17 ezrelék volt a véralkohol szint – ez volt az a „rendkívül fontos” ügy, amelyben a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa, arra kötelezte a Blikk újságíróját, Koós Szabolcsot, hogy hogy fedje fel az informátorát, majd rendőr kobozta el a mobilját.

Hírdetés

Amint azt az újságíró a bulvárlapban elmesélte, amikor az ügyészség tudni akarta, hogy ki adta ki a véralkohol-szintre, meg a rendőrségi előállításra vonatkozó információt, ő jelezte nekik, hogy a lapja nem ad ki informátort, erre azok a bírósághoz fordultak, aztán még behívták őt az ügyészségre „egy apróság miatt”, de, mint meséli, ami ott történt, az megijesztette.

Az ügyész Koóst a mobilja átadására szólította fel, ő ezt megtagadta, arra hivatkozva, hogy a telefonon több lényeges, sőt titkos információ található. Ekkor az ügyész tárcsázta a VIII. kerületi kapitányságot, és rendőröket hívott az épülethez azzal a szöveggel, hogy Koós ellenszegül, és amíg a rendőrök megjöttek, addig őt egy előállító-helyiségbe vitték. A rendőrök aztán megmotozták, kivették a zsebéből a mobilját, aztán hívtak egy szakembert, aki klónozni kezdte a telefont.

A cikk szerint a telefon elvételéről szóló jegyzőkönyvbe először az került, hogy testi kényszer alkalmazásával vették el a telefont, majd később ezt a rendőrök kérésére átírták ruházat-átvizsgálásra. Koós azt mondta, bár a dokumentumot aláírta két példányban, de egyet sem kapott meg közülük, így lényegében igazolni sem tudja, hogy ott járt és elvettek tőle valamit.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »