Egy percen belül kétszer mentette meg egy nő életét a főtiszt – videó

Egy percen belül kétszer mentette meg egy nő életét a főtiszt – videó

Előbb három járműoszlop, majd egy robogó villamos elől rántotta el az elkeseredett fiatalasszonyt.

Kovács Attila r. alezredes, a BRFK Tevékenység-irányítási Központjának osztályvezetője szolgálatkezdésre tartott a munkahelye irányába gyalogosan a Róbert Károly körúton, amikor felfigyelet egy nőre a forgalmi sávok között – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán.

„Az első pillanattól éreztem, mozgásán láttam, hogy nem egy lámpaperiódust elvétő, véletlenül a kocsik közé keveredő gyalogosról van szó, hanem valamiféle baljós szándékosságról – úgy viselkedett, mint aki tudatosan el akarja gázoltatni magát” – fogalmazott a főtiszt.

Mivel látta, hogy a zöld jelzésre épp induló járműforgalmat észlelve sem megy le az útpályáról a nő, hozzásietett, átkarolta és amennyire gyorsan tudta, levezette az útról. „Az út közepén húzódó járdaszigethez voltunk közelebb, oda irányítottam, kézenfekvőbb, biztonságosabb volt, mint a többsávos úton keresztül megközelíteni a járdát” – tette hozzá az alezredes.

Így sem voltak túl azonban még minden nehézségen…

Hírdetés

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/100079994174246/videos/1337914773569229/&show_text=false&width=560&t=0

…egyszercsak a nő a közeledő villamos elé akart lépni, ekkor a ruházatát megragadva tudta a BRFK munkatársa a lendületét lelassítani, így nem a jármű elé, hanem a szerelvény első ajtajának csapódott, majd a földre esett.

„Nyilvánvaló volt, hogy nem hagyhatom egyedül: tekintette üveges volt, ő maga teljesen zaklatott állapotban ücsörgött a földön, és azt ismételgette, hogy el akarja dobni az életét. Mentőt hívtam, kollégáimat is értesítettem a történtekről, az elkeseredett nőt kórházba szállították megfigyelésre” – nyilatkozta Kovács Attila.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Címlapképünk illusztráció.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »