Egy pár cipő miatt rántott kést a 25 éves debreceni útonálló

Egy pár cipő miatt rántott kést a 25 éves debreceni útonálló

Egy pár cipő miatt rántott kést a 25 éves debreceni útonálló

A rendőrségre 2020. szeptember 15-én, este érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Piac utcán egy férfi késsel megfenyegetett két fiatal fiút, és az egyiküktől elvette a táskájában lévő edzőcipőjét. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, az ismeretlen azonban addigra elmenekült.

Hírdetés

Az adatgyűjtések, tanúkutatások viszont hamar meghozták az eredményt, és a nyomozók már szeptember 23-án gyanúsítottként hallgattak ki egy 25 éves helyi férfit. Bűnügyi őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2020. szeptember 25-én elrendelt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított azért állította meg a fiatalokat, hogy pénzt kérjen tőlük. Nem volt náluk, ezért követelte, hogy mutassák meg a táskájukat is. Ugyan pénzt valóban nem talált, viszont szemet szúrt neki egy edzőcipő. Felszólította a sértetteket, hogy adják át neki a lábbelit, azonban a fiúk ennek nem akartak eleget tenni, ezért elővett egy kést és megfenyegette őket. A két fiatalkorú ekkor jobbnak látta, ha enged a férfi követelésének és átadták neki a cipőt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügyben, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »