Egy osztálynyi gyermek kapott kerékpárt a Katolikus Karitász támogatásával Kárpátalján

Egy osztálynyi gyermek kapott kerékpárt a Katolikus Karitász támogatásával Kárpátalján

A Katolikus Karitász támogatásának köszönhetően egy osztálynyi gyermek vehetett át kerékpárokat és kerékpáros felszereléseket október 16-án Beregszászon. Az eseményen Écsy Gábor, a karitász országos igazgatója és Klaus Höhn, a szervezet németországi jószolgálati nagykövete közösen adott át 25 járművet a Munkácsi Szent István Líceum diákjainak.

Klaus Höhn németországi gyűjtése tette lehetővé, hogy a rászoruló családok gyermekei kerékpárokat és kerékpáros felszereléseket – táskákat, sisakokat és kulacsokat – kapjanak, ezzel is elősegítve a tanulók iskolába járását a háborús Kárpátalján. A Katolikus Karitász évek óta kiemelt figyelmet fordít a Felső-Tisza vidékén élő magyar közösségek támogatására, különösen a magyar ajkú gyermekek oktatásának előmozdítására. A jószolgálati nagykövet az aktuális szükségletekre válaszolva hosszú évek óta hatékonyan szervezi meg munkatársaival a célzott adománygyűjtést magyar rászorulók számára.

Az október 6-i esemény egy látványos, tíz kilométeres Beregsurány–Beregszász kerékpártúrával indult, amelyen a Munkácsi Szent István Líceum 18 diákja, nevelőik és a karitász munkatársai is részt vettek. A túra nem csak az ajándékozás örömét nyújtotta, hanem egyben a közösség és a támogatók közötti kapcsolatot is tovább erősítette, hiszen a karitász az elmúlt években már több száz kerékpárt juttatott el Kárpátaljára. A mostani átadás ünnepélyes keretek között a Beregszászi Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház udvarán zajlott Écsy Gábor és Klaus Höhn részvételével.

Hírdetés

A Katolikus Karitász továbbra is elkötelezetten dolgozik azon, hogy segítséget nyújtson a nehéz helyzetben lévő családoknak és támogassa a gyermekek tanulmányait Kárpátalján.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »