Egy második rakétatámadás-hullám is érte ma Ukrajnát

Több halottja és számos sebesültje van a második orosz rakétatámadás-hullámnak, amely szombaton érte Ukrajnát, órákkal a Kijevre és Harkivra mért korábbi rakétacsapás után – jelentette az ukrán média hivatalos hatósági közlésekre hivatkozva.

A reggeli támadás után az egész országra légiriadót rendeltek el.

A második hullámban támadott célpontok közé tartozik Odessza, Harkiv, Krivij Rih, Lviv, Ivano-Frankivszk, Ternopil, Mikolajiv és a főváros, Kijev is.

Robbanások hallatszottak a közép-ukrajnai Vinnicja megyében is. Az infrastruktúrában, ezen belül az áramszolgáltató létesítményekben újabb károk keletkeztek.

A második rakétatámadásban a közép-ukrajnai Dnyipróban egy kilencemeletes lakóház részben összeomlott. Lakói közül öten meghaltak, és 27-en megsérültek, köztük hat gyermek is – számolt be Valentin Reznyicsenko, Dnyipropetrovszk megye kormányzója.

⚡️Update: Russian strike on Dnipro kills 5, injures 39, including 7 children.

According to Dnipropetrovsk Oblast Governor Valentyn Reznichenko, 7 children, including a 3-year-old, were wounded by the strike on a residential building in Dnipro on Jan. 14.

📷Valentyn Reznichenko pic.twitter.com/dTyQvIfaME

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) January 14, 2023

‼️Дніпро!
Геноцид української Нації! pic.twitter.com/3XCQ9sNIjC

Hírdetés

— Оперативний ЗСУ (@operativno_ZSU) January 14, 2023

Another photo published by Kyrylo Tymoshenko, deputy head of the President’s Office, shows a 9-story apartment building that was hit by a Russian missile strike on Jan. 14.

There is still no information on casualties. Tymoshenko earlier said there were people under the rubble. pic.twitter.com/W9oFF2PhC8

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) January 14, 2023

A reggeli rakétatámadásban, amely Kijevet és Harkivot érte, a jelentések szerint senki sem sérült meg, de Kijev környékén a rakéták darabjai tüzet okoztak egy helyen, és épületekben is károk keletkeztek.

A rakétatámadás előtt Kijevben teljesen szokatlan módon nem szólaltak meg a szirénák, nem volt légiriadó.

A légierő szóvivője, Jurij Ihnat ezt azzal magyarázta, hogy az orosz rakéták valószínűleg északról, magas, ballisztikus röppályán érkeztek. Mint az Ukrajinszka Pravda hírportálnak elmondta: Ukrajnának nincs képessége ballisztikus rakéták azonosítására és lelövésére.

A kijevi katonai közigazgatás közleménye szerint a reggeli rakétatámadás a főváros egy infrastrukturális létesítményét érte. Az Ukrenerho ukrán áramszolgáltató fokozott tempóban dolgozik a károk elhárításán.

A DTEK, a legnagyobb ukrán magán áramszolgáltató vállalat vészhelyzeti áramszünetet léptetett életbe Kijevben, Kijev környékén és Odesszában.

Andrij Jermak, a kijevi elnöki hivatal vezetője a rakétatámadások után határozottan kijelentette: "Az oroszok terroristák, és mindenért megbűnhődnek. Mindenki – kivétel nélkül". Hozzátette, hogy az ukrán légierő tudja a dolgát. "Vissza fogunk csapni" – mondta.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »