Egy kiszivárgott dokumentum szerint kötelező a bírságolás a rendőrségnél, a Belügyminisztérium hallgat

Egy kiszivárgott dokumentum szerint kötelező a bírságolás a rendőrségnél, a Belügyminisztérium hallgat

Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke február 11-én a Facebookon hozott nyilvánosságra egy dokumentumot, amely szerint egyfajta bírságolási elvárást támasztanak a nyomozó hatóság munkatársai felé.

Az írásba foglalt úgynevezett emlékeztető szerint a barcsi rendőrség egyik osztályvezetője a városi kapitányságra hivatkozva leírja, hogy a szolgálati egységeknek naponta tíz alkoholszondát kell elhasználniuk, és mindennap „1db helyszíni bírság vagy 2 db szabálysértési feljelentés vagy 1 db közigazgatási bírság” kiszabása a feladatuk.

Hírdetés

Sneider a bírságlimit kötelező tételét megengedhetetlen, tisztességtelen és felháborító módszernek nevezte, s feltette a kérdést: mi lesz azokkal a rendőrökkel, akik nem teljesítik a normát? Erre a kérdésre nem tudjuk a választ, azt viszont már igen, mi lett a lebukott városi kapitány sorsa. Annak ellenőre, hogy Piros Attila, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiválóra értékelte Buzás László városi kapitány munkáját, az mégis beadta lemondását. Helyét az a Györkös Balázs vette át, aki korábban – őrnagyi rangban – a nagyatádi kapitányság osztályvezetője volt.

A történtek ellenére a bírságlimitre vonatkozó híreket a Belügyminisztérium a mai napig nem cáfolta. Az említett bejegyzést eddig 1144-en osztották meg, 414-en pedig kedvelték a közösségi oldalon, így akár több százezret is elérhet azok száma, akik olvasták a bírságlimitről szóló bejegyzést., és választ várnának az illetékesektől.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »