Egy hét alatt teljesen meg fog változni az időjárás. Fagyos éjszakák és hideg napok várnak ránk

Egy hét alatt teljesen meg fog változni az időjárás. Fagyos éjszakák és hideg napok várnak ránk

Nyitókép: urban-eve.hu

A napos, nyárias meleget idéző októberi időjárást jövő héttől felváltja a borús, hideg idő.

Az iMeteo.sk információ szerint a nyári időjárás vasárnap fejeződik be. A napsugarakat és a 20 Celsius-fok feletti értékeket már csak az elkövetkezendő órákban élvezhetjük ki.

Az utolsó “nyári” hétvége vár ránk

A mai legmagasabb, 24 Celsius-fokos hőmérséklet, és a tegnapi 27 fokos maximum valószínűleg idén már nem fog megdőlni. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 Celsius-fok között alakul, míg vasárnap 17 és 22 fok között. A hosszantartó ködképződés idején ennél alacsonyabb értékekkel, 11 és 16 fokkal kell számolnunk.

Hétfőn már jelentősen lehűl a levegő, a fokozatosan megnövekvő felhőzetből pedig több helyen csapadék is hullhat. Napközben a legmagasabb nappali értékek 11 és 16 Celsius-fok körül fognak mozogni, Észak-Szlovákiában pedig maximum 9 fok lesz. Hétfőről keddre virradóra az éjszakai fagyok még csapnak le.

Hírdetés

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint kedden még jobban lehűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet már csak 5 és 11 fok között fog alakulni. Emellett borús, viharos, esős időre lesz kilátás.

Fagyos éjszakák és hideg napok várnak ránk

A valódi lehűlést ténylegesen szerdától tapasztalhatjuk meg. A meteorológusok előrejelzése szerint az éjszakai hőmérséklet 4 és -2 Celsius-fok közé süllyed. Napközben a legmagasabb nappali értékek pedig 4 és 10 fok között alakulnak. A hét közepén változó időjárásra lesz kilátás: míg északon viharra lehet majd számítani, addig a hegyekben havazásra.

Csütörtökre eddig derűs időre van kilátás, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 Celsius-fok között várható. Mivel az ország nagy részén már fagyhat, ezért azok a sofőrök, akik a nyári gumijaikat még nem cserélték le télire, ne vegyék félvállról a helyzetet. Az előrejelzések szerint csütörtökön a legmagasabb nappali értékek a 4 és 10 fok körül mozoghatnak.

Mindenszentek napján hűvös időre van kilátás. Péntekre virradóra intenzív fagyokra kell számítani, a nappali hőmérséklet átlagosan 8 fok körül alakul, de az ország nagy részén ennél hűvösebb is lehet.

Aktuality.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »