Egy év alatt elkészülhet a vereknyei hulladéklerakó felszámolásának terve

Egy év alatt elkészülhet a vereknyei hulladéklerakó felszámolásának terve

Jövő márciusra kell elkészülnie a pozsonyi, vereknyei hulladéklerakó felszámolására vonatkozó megoldási javaslatnak – közölte egy sajtótájékoztatón Dušan Velič, a beruházásokért felelős minisztérium államtitkára.

A Szlovákia program keretében 239 millió eurót különítettek el a környezeti terhelés felszámolására. Szlovákia és Hollandia a vereknyei környezetszennyezés felszámolására vonatkozó együttműködési nyilatkozatot írt alá.

Velič tájékoztatása szerint szlovák és holland szakemberekből álló szakértői csoportot állítanak fel.

Hírdetés

Átfogó megoldásra van szükségünk a Csallóköz  védelmére. Megvan a csapatunk, van megoldásunk, amit letehetünk az asztalra, és van pénzünk. Semmi akadálya nincs annak, hogy megmentsük ezt a vizet

– közölte Velič, és hozzátette, a jelenlegi hulladéklerakó ügye nem oldódik meg a jelenlegi kormány hivatali ideje alatt.

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes, beruházásokért felelős miniszter tájékoztatása szerint a kulturális és történelmi műemlékek helyreállítására 308 millió eurót különítenek el az uniós alapokból.

További 27 millió eurót kapnak a megyei önkormányzatok a kulturális örökség helyreállítására. Remišová közölte, a kulturális minisztériummal közösen úgy dolgozzák ki a felhívásokat, hogy ezt a pénzt a leégett selmecbányai történelmi épületek helyreállítására lehessen fordítani.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »