Egy brit párttól „lophatta” el bevándorlásellenes fotóját a magyar kormány

Egy brit párttól „lophatta” el bevándorlásellenes fotóját a magyar kormány

Ugyanazt a képet használja új bevándorlásellenes kampányfotójához a magyar kormány, amit az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) választott ki a Töréspont-plakátjához még a brexitnépszavazás előtt. Ezt az AFP budapesti tudósítója, Peter Murphy fedezte fel és osztotta meg Twitter-oldalán.

Hungary govt's new anti-migration ad, no subtitkes reqd, uses same pic as UKIP Brexit 'breaking point' poster https://t.co/gCyQWpHAY7 pic.twitter.com/Wt9gUGutoN— Peter Murphy (@MurphyPeterN) 2018. március 27.

Csak a felirat különbözik:

http://mno.hu/

Hírdetés

A UKIP plakátját sok támadás érte: a The Guardian összefoglalója szerint például David Prentis, a Unison szakszervezet főtitkára a rendőrséghez fordult, a skót miniszterelnök pedig „undorítónak” nevezte. Magát a fotót egyébként Jeff Mitchell fotográfus készítette 2015-ben. Az esettel kapcsolatban a Getty Images szóvivője akkor azt mondta: mindig kényelmetlen, ha egy hírfotót politikai üzenetekre alkalmaznak. A szóban forgó kép használatát viszont engedélyezték, így jogszerű.

„Figyelemfelhívó kampány”

A magyar kormány tegnap este a Facebookonn közölte, hogy új szakaszába lép a migrációs csomaggal kapcsolatos „figyelemfelhívó kampánya”.

http://mno.hu/

„A kormány arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az ENSZ migrációs csomagja teret engedne a további bevándorlásnak. Szerintünk a bevándorlás súlyos kockázatokat jelent, ezért meg kell állítanunk. Az ezzel kapcsolatos hirdetések április 15-ig futnak majd” – fogalmaztak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »