Egy anyamedvét és két bocsát sikerült befogni és elszállítani Szovátáról

Egy anyamedvét és két bocsát sikerült befogni és elszállítani Szovátáról

Kétbocsos anyamedvét sikerült befognia és elszállítania vasárnap este, november 14-én, 20 óra körül a medve-elhárító vészhelyzeti bizottságnak – közölte a város önkormányzata.

Hosszas megfigyelés után a nőstény bocsaival együtt besétált a csapdaként felállított ketrecbe, az illetékes szakemberek altatólövedékkel elaltatták, majd a Milvus Egyesület képviselőivel együtt az anyamedvét Borszékre, pontosabban Hargita és Neamț megye határán lévő vadászterületre, míg a bocsokat a balánbányai medve rehabilitációs központba szállították.

Hírdetés

A vészhelyzeti bizottság a szovátai hatóságokkal együttműködve az elmúlt hónapban kétszer hajtottak el medvét a város területéről, valamint egy került befogásra, amelyet szintén a borszéki vadászterületre szállították.

A város vezetősége a továbbiakban is folytatja ezt a tevékenységet, hiszen még mindig vannak medvék a város területén. „Reméljük, hogy így közös összefogással sikerül minél több medvét befogjunk és elszállítsunk. A vasárnap este befogott példányok hónapok óta látogatták és tartották félelemben a sós árok, Géra utca és Patak utca lakóit” – részletezi Fülöp László Zsolt, a város polgármestere. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »