Egészségügyi miniszter: a kórházaink többsége krónikusan alulfinanszírozott

Egészségügyi miniszter: a kórházaink többsége krónikusan alulfinanszírozott

„Romániában bevásárlóközpontok, irodaházak épültek, kórház kevesebb. Ennek meg kell változnia” – nyilatkozta Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter péntek reggel a Digi24 televíziónak, aki szerint jelentős finanszírozású intézetről van szó.

„A beruházások szinte folyamatosak a Matei Balsnál. A közelmúltban teljesen felújították. Hamarosan lesznek információnak erről, nem csak Balșból, hanem a mások kórházakból is. Piatra Neamț után Tătaru miniszter és Raed Arafat teljes ellenőrzést jelentettek be az intenzív osztályokon és nem csak ott” – mondta

A miniszter a România TV-nek nyilatkozva is kijelentette, hogy ellenőrizni fogják a legutóbbi beruházások megvalósítását, illetve a közelmúltban készített ellenőrzési jelentéseket is.

„Egy nemrégiben felújított kórházról beszélünk, tudom, hogy voltak engedélyei az elvégzett munkálatokra, a kórház volt vezetőjével folytatott beszélgetésen megtudtam a helyszínen. Ellenőrizni fogjuk, melyek voltak ezek a beruházások, a legutóbbi ellenőrzések jelentéseit” – mondta péntek reggel a miniszter a România TV-nek.

Hírdetés

O durere imensă asupra noastră astăzi, o nouă tragedie ce s-a întâmplat într-un spital din România.

Sunt și suntem…

Közzétette: Vlad Voiculescu – 2021. január 29., péntek

„Mielőtt az egészségügyi rendszer egészéről beszélnénk, ki kell derítenünk, hogy mi történt az éjszaka. Vannak felelősségek és felelősek. A rendőrség, ugyanakkor a miniszterelnök és az egészségügyi miniszter ellenőrző testülete már megindította a vizsgálatot” – írta Facebook-bejegyzésében a miniszter.

„A valóság az, hogy a kórházaink jelentős többsége egyszerűen krónikusan alulfinanszírozott és nem átlátható a beszerzések eredménye, ami a rosszul fizetett technikai személyzet improvizációinak hosszú sorát eredményezi. Meg kell teremtenünk a feltételeket ahhoz, hogy bevonjuk és megtartsuk a rendszerben a szakembereket – a kórházakban, a közegészségügyi igazgatóságok szintjén és az Egészségügyi Minisztérium központi szintjén -, hogy a beruházások időben és ésszerűen történjenek, a betegek érdekében” – írta a miniszter, aki ígértet tett, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy ne fordulhassanak többé elő ilyen tragédiák.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »