Egész jó viccet sütött el az albán elnök Prigozsin-ügyben – csak nehogy neki is késsen a repülőgépe

Egész jó viccet sütött el az albán elnök Prigozsin-ügyben – csak nehogy neki is késsen a repülőgépe

Edi Rama a Szlovéniában megrendezett Bledi Stratégiai Fórum egyik panelbeszélgetésén sütött el egy jó poént Jevgenyij Prigozsin halála kapcsán, amivel egyúttal az orosz elnöknek is odaszúrt egyet. A viccet azzal vezette fel, hogy Oroszországban jelenleg kilenc időzóna van (valójában 11 – a szerk.), ami komoly fejtörést okoz az ország vezetőinek.

A vicc a következőképp hangzott:

„A miniszterelnök odamegy Putyinhoz, és azt mondja neki:
– Elnök úr, van egy probléma. Elküldtem a családot nyaralni és felhívtam őket, hogy jó éjszakát kívánjak, de azt mondták, ott már reggel van a tengerparton. Ez után felhívtam Olaf Scholtzot, hogy üdvözöljem az évfordulóján, de azt mondták, az majd csak holnap lesz. Majd felhívtam Hszi Csin-pinget, hogy boldog új évet kívánjak neki, de tájékoztattak, hogy még mindig az óév van.
Erre Putyin azt feleli:

Hírdetés

– Velem is ez történt: felhívtam Prigozsin családját, hogy megmondjam nekik, sajnálom a veszteségüket, de a repülő még fel sem szállt.”
Albanian Prime Minister, Edi Rama, has a sense of humor which is exactly my taste. Absolutely great.#Albania #Russia pic.twitter.com/dYdPFh2unL

— (((Tendar))) (@Tendar) September 3, 2023

Ezzel a viccel az albán elnök egyértelműen arra utalt, hogy szerinte Vlagyimir Putyin és a Kreml áll Jevgenyij Prigozsin augusztus 25-i halála mögött.

(Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »