Egert választotta a világ legszebb ismeretlen városává a rangos nemzetközi magazin

Egert választotta a világ legszebb ismeretlen városává a rangos nemzetközi magazin

Egert választotta a világ legszebb ismeretlen városává az utazási és építészeti világ egyik legrangosabb kiadványa.

Az Architectural Digest magazin nemrég publikálta azt a listát, amely a világ kevésbé ismert, de lenyűgöző és szélesebb körű figyelemre méltó úti céljait sorolja fel – írja az Architectural Digest cikkét szemléző Promotions.

Az Architectural Digest különösen kiemelte Eger történelmi és kulturális jelentőségét, a középkori történelem és a barokk építészet egyik ékköveként mutatják be a magyar települést.

A Heves vármegyei város az Eger-patak völgyében fekszik, amelyet középkori vára és egyedülálló barokk épületei tesznek igazán különlegessé.

Magyar Róma

Hírdetés

Eger a 18. században virágzott fel igazán, amikor egyházi központtá vált, amiért sokan a „magyar Róma” néven emlegették – írja a rangos kiadvány.

Az Architectural Digest választása, hogy Eger kerüljön az első helyre, nem véletlen. A város történelmi jelentősége, gazdag kulturális élete és építészeti csodái mind hozzájárultak ahhoz, hogy méltán érdemelje ki ezt az elismerést.

Eger nemcsak Magyarország, hanem Európa egyik legszebb és legérdekesebb városa is, amelyet érdemes felfedezni mind a történelem, mind a kultúra szerelmeseinek.

Eger után számos más, kevésbé ismert, de lenyűgöző úti célt is ajánlanak a kiadvány szerző. Ilyen például a németországi Goslar, amely egykor a Római Birodalom császárainak kedvelt úti célja volt. A spanyol Mallorca szigetén található Deià is felkerült a listára, amelyet nemcsak csodás természeti környezete, hanem híres látogatói, köztük hollywoodi sztárok is különlegessé tesznek. A Dodekanészosz szigetcsoport részét, a görög Szími szigetet, is az utazók figyelmébe ajánlják és Japán Nagano nevű városa, amely az 1998-as téli olimpia otthona volt is helyet kapott a listán.

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »