Edupedu: 3 hét vakációra küldenék az összes diákot hétfõtõl egy javaslat szerint

Edupedu: 3 hét vakációra küldenék az összes diákot hétfõtõl egy javaslat szerint

A Klaus Johannis államfő által ma 17:30-ra összehívott válságtanácskozáson akár arról is dönthetnek, hogy 3 hétre vakációra küldik a diákokat az összes oktatási intézményben október 25-étől, azaz jövő hétfőtől – írja forrásokra hivatkozva az Edupedu.

Abban az esetben, ha egyéb tevékenységeket is felfüggesztenek, támogatjuk a tanév szerkezetének a rendkívül súlyos járványügyi helyzethez való igazítását – nyilatkozta a portál megkeresésére Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter két órával a Cotroceni-palotában tartott találkozó előtt. Arra a kérdésre, hogy ma születik-e döntés az összes iskola bezárásáról és az online oktatásra való áttérésről, a miniszter azt mondta, hogy „minden lehetőség nyitva áll adott körülmények között”, hiszen az a helyzet, hogy az emberek nem látják be az oltás fontosságát.

Klaus Johannis meghívására a találkozón részt vesz Florin Cîțu ideiglenes miniszterelnök, Sorin Cîmpeanu ideiglenes oktatási miniszter, Cseke Attila-Zoltán ideiglenes egészségügyi miniszter, Lucian Bode belügyminiszter, Raed Arafat államtitkár, valamint Dr. Adriana Pistol, az Országos Közegészségügyi Intézet Fertőző Betegségek Felügyeleti és Ellenőrzési Központjának igazgatója.

Hírdetés

Az Edupedu.ro forrásai szerint az Oktatási Minisztériumban megvitatott javaslat az lenne, hogy minden általános és középiskolai osztály, valamint az óvodások 3 hétre vakációra menjenek október 25-étől. Az óvodásoknak és az általános iskolásoknak – mintegy 1,3 millió gyereknek – egyébként jövő héten, október 25-31. között amúgyis vakációja van.

A tanévből egyébként még 29 hét lenne hátra, és ez a félév még 9 hétig tartana az 5-8. és 9-12. osztályosoknak, és 8 hétig az elemisták és óvodások számára.

A következő vakáció eredetileg 2021. december 23. és 2022. január 9. között lenne esedékes. (edupedu)

Illusztráció: free stock photos from www.picjumbo.com képe a Pixabay -en.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »