Eddig tartott a kontinensfoglalók nagy menetelése

A magyar határ felé kedden elindult migránsok nagy része, miután estére a Belgrádtól mintegy 30 kilométerre fekvő délvidéki Ópazovára ért, úgy döntött, hogy visszatér a szerb fővárosba – jelentette az N1 televízió.

A tévé tudósítója a helyszínen arról számolt be, hogy a Belgrádból a magyar határ felé elinduló mintegy 300 migráns nagy része úgy döntött, hogy visszatér a fővárosba, mert elfáradtak, és az eső is elkezdett esni. Mintegy 50 migráns azonban folytatta az útját Újvidék felé – tette hozzá a tudósító.

Mintegy 300 fiatal férfi délelőtt indult el a belgrádi autóbusz-pályaudvarról. A helyszíni beszámolók szerint önként keltek útra, azt mondták, nem várakoznak tovább a hidegben, folytatni akarják útjukat. A férfiak a magyar határ megnyitását követelő, kézzel írt papírlapokat lengettek. Azt mondták, hogy a szerb-magyar határhoz terveznek vonulni, és egészen addig ott akarnak tartózkodni, amíg a magyar határ megnyílik előttük.

Szerbiában jelenleg 6-7 ezer migráns tartózkodik – jelentette be Nenad Ivanisevic szociálisügyi államtitkár kedden. A bevándorlók Nyugat-Európába szeretnének jutni, többször is elmondták, nem akarnak Szerbiában maradni, ám a magyar határon nem tudnak átjutni. A magyar hatóságok naponta 30 bevándorló menedékkérelmét veszik át.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »