Eb-sorsolás élőben: kiket kap a magyar válogatott?

Eb-sorsolás élőben: kiket kap a magyar válogatott?

A hamburgi Elbphilharmonie épületében sorsolják a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság csoportbeosztását. Ellenfeleket kap a magyar csapat is. A tornát június 14. és július 14. között Németország tíz városában rendezik.

A nap nem a sorsolással kezdődött Hamburgban. Űlésezett az európai szövetség végrehajtó bizottsága. Egyebek mellett döntés született a jövő évi torna díjazásáról is. Az UEFA ugyanúgy 331 millió eurót oszt szét a résztvevő csapatok között, mint a koronavírus miatt 2020-ról 2021-re halasztott előző Eb-n. A végső győztes 28,25 milliót vihet haza, amennyiben valamennyi csoportmérkőzésén diadalmaskodik.

Minden kijutott válogatott – így a magyar is – már a részvételért 9,25 millió eurót kap, a csoportmérkőzéseken a győzelemért további egymillió, döntetlenért pedig 500 ezer euró jár.

Hírdetés

A nyolcaddöntő résztvevői további 1,5 millió eurót, a negyeddöntőbe jutott csapatok pedig újabb 2,5 milliót kapnak. A legjobb négy közé jutást 4 millió euróval honorálják, a finálé vesztese 5 millió euróval vigasztalódhat, míg az Európa-bajnok jutalma a serleg mellett további 8 millió.

A mérkőzéseket Németország tíz városában rendezik, az is eldől ma, a magyar szurkolóknak hova lesz leginkább érdemes igyekezni. Az UEFA készített egy montázst a már biztos Eb-résztvevő 21 csapat egy-egy játékosának képével, a mi csapatunkat a kapitány, Szoboszlai Dominik képviseli.

Ott van már természetesen a sorsoláson a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi is, aki Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályának vezetőjével masírozott be a vörös szőnyegen. Gareth Southgate, Ronald Koeman, Roberto Martínez követte.

A részvevőket négy kalapba sorolták, Magyarország a másodikba került. Minden kalapból egy csapat kerül minden csooportba.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »