Dzsudzsák Balázst vitte volna az Atlético Madrid

Dzsudzsák Balázst vitte volna az Atlético Madrid

A Puskás Akadémia NB III-as csapatának kapusedzőjeként dolgozik Molnár Levente. A Győr, a Honvéd, a Sopron és a Gyirmót korábbi kapusa visszavonulása után hét évet dolgozott az Egyesült Arab Emirátusokban, többek között az Al-Vahdánál is.

„2015 februárjában kerültem fel az első csapathoz miután a korábbi kiváló osztrák hálóőr, Klaus Lindenberger hazája válogatottjának lett a kapusedzője. A felnőtt gárdánál pedig így lehetőségem nyílt együtt dolgozni Javier Aguirrével, akinek személyében egy nagyon profi mentalitású szakembert ismerhettem meg. Sokat tanultam tőle, akár a sztárjátékosok irányításával kapcsolatban, akár a stresszhelyzetek kezelésében. Ezen felül Javier egy rendes, közvetlen ember, akivel sikeresen vettük a közös akadályokat: nyertünk ligakupát és elsők lettük az országos kupaküzdelmekben is” – idézte fel a Puskás Akadémia honlapjának a volt mexikói kapitánnyal kapcsolatos emlékeit.

Hírdetés

Molnár Levente elárulta azt is, hogy igazolta le az Al-Vahda Dzsudzsák Balázst.

„Mielőtt leigazoltuk Balázst, egy ebédnél a mester két papírt nyomott a kezembe. Az egyik dokumentumon Nikolics Nemanja, a másikon Dzsudzsák Balázs adatai szerepeltek. Megkérdezte ismerem-e őket, s ha igen, akkor melyiküket ajánlom erősítés céljából.
Nemanját is remek futballistának tartom, de én Balázst javasoltam.
Ez utóbb kiderült, hogy egy „teszt” volt számomra, hiszen ő is ismerte Balázst – már az Atletico Madridnál szerette volna leigazolni, de akkor az nem jött össze –, csupán meg akart győződni viccesen, hogy van-e szemem a futballhoz. Balázst, amiben tudtam, segítettem, viszont nem volt számára teljesen idegen a közeg. Vele is jó kapcsolatot alakítottam ki, s a mai napig szoktunk beszélni telefonon. Sok szurkoló leírta a klubváltás után, de szerintem számára szakmailag nem jelentett visszalépést.”

Javier Aguirre 2006 és 2009 között volt az Atlético edzője, vagyis vélhetően még eindhoveni időszakában figyelt fel Dzsudzsákra.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »