Dúró Dóra: véget ért egy korszak, sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból

A következő hetekben kiderül, hogy megérte-e a Vona-jelöltek pártvezetésének sajátos körülmények között lezajlott tisztújítása utáni bosszúhadjárata. Kilépések várhatók a Jobbikból, és nem meglepő módon Toroczkai kizárása után a sort a frakcióból száműzött Dúró Dóra kezdte meg. Az országgyűlés képviselő és egykori Jobbik-szóvivő Facebook-bejegyzésében a következőket írja:

Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma. A Jobbik Alapító Nyilatkozatához hűen is úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés. Életem első szervezete volt, amelyben 13 évet töltöttem, barátokra leltem, szerelmet találtam, majd a néppártosodásnak nevezett folyamat során, a párt lelkének elvétele miatt ez az egykor bajtársias közösség darabjaira hullik. Hiába tettem meg minden tőlem telhetőt a békéért és az egyben maradásért, nem sikerült, mert sok vezetőnknek sajnos a belső tisztogatás volt a fontosabb. Könnybe lábadt szemmel, összeszoruló torokkal, nehéz szívvel búcsúzom tehát innen, megköszönve ugyanakkor minden szép élményt, amit ennek a közösségnek a részeként éltem át. Keserűségemet csupán az oldja, hogy emelt fővel, tiszta lelkiismerettel és egy erős közösséggel együtt tekinthetek a jövőbe, ami bizakodással tölt el. Június 23-án Ásotthalmon zászlót bontunk Pongrátz Andrással. Csak a nemzet!
(A jövőben a [email protected] címen vagyok elérhető.)

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdurodora%2Fposts%2F1795959130439945&width=480&show_text=true&height=414&appId

Hírdetés

A héten már korábban is akadt  csalódott távozó a Jobbikból. A párt Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlésben és Győrújbarát képviselőtestületében helyett kapó képviselője, Szmik Lajos szerdai hatállyal jelentette ki közösségi oldalán, hogy "egy régebb óta húzódó összeférhetetlenség" és a "Jobbikon belül egy ideje megváltozott nézetek" miatt függetlenként folytatja. A megyei közgyűlésben így háromfősre olvad a "nemzeti néppárt" frakciója.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSzmikLajos%2Fposts%2F1029625543860374&width=480&show_text=true&height=363&appId

Korábban írtuk: Novák: ha Toroczkait kizárják, mi is megyünk


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »