Dúró Dóra Orbánnak: Alaptörvényben kell védeni a készpénzhasználat jogát

Dúró Dóra szerint döbbenetes, hogy a kormány úgy tesz, mintha nem is lett volna ENSZ-közgyűlés, pedig ha elfogadják a pandémiaszerződést, az brutális módon fogja sérteni a magyar szuverenitást.

A világtörténelemben szerepel először egy ilyen dokumentumban a világkormányzás kereteinek megalapozása – mondta a parlamentben a Mi Hazánk politikusa, hozzátéve: igyekezett a külügyminisztériummal értelmes párbeszédet kezdeni, de az államtitkáruk legyurcsányistázta őt.

A politikus azt kérte Orbán Viktortól, hogy a magyarok egészségügyi adatait semmilyen nemzetközi szervezetnek ne adják ki, ne engedjék meg, hogy egy „etióp marxista terrorista” veszélyhelyzetet hirdethessen Magyarországon és dönthessen arról, hogy milyen intézkedéseket kelljen a magyar államnak kötelezően végrehajtania, ne kapjon a WHO ellenőrzési jogokat nemzeti erőforrások felett.

Dúró Dóra kitért arra is, hogy a gazdaságnak az élelmiszer-önrendelkezésre való áttérése is fontos a szuverenitás megvédéséhez, valamint szükség van arra, hogy a készpénzhasználat jogát az Alaptörvényben védjék.

Hírdetés

Az ellenzéki képviselő jelezte, Orbán Viktor nem beszélt a demográfiáról, pedig az elmúlt harminc évben a tudatos gyermektelenség ideológiája Magyarországon is megjelent, hangsúlyozva, hogy egy szja-kedvezmény kevés lesz ahhoz, hogy változtatni tudjanak.

Dúró Dóra leszögezte, nincs szükség vendégmunkásokra, azokra a magyarokra van szükség, akik elmennek innen, „ ne hajtsanak végre lakosságcserét, mert akkor Magyarország egy másik ország lesz".

Orbán nem tartja méltányosnak

Demográfia témájában Dúró Dórának azt válaszolta, a bírálatát nem tartja méltányosnak. A kormány a nemzeti össztermék 5 és fél százalékát családpolitikára fordítja, ez a legtöbb az EU-ban. Méltánytalan azt mondani, hogy a kormány nem csinált semmit sem, de valóban még többet kell a családpolitikára fordítani. A gyermekvállalás nem pénz, hanem alapvetően szív kérdése. Arra tudnak vállalkozni, hogy azokat segítsék, akiknél megvan a szív. A családpolitikát az édesanyákra kellene alapozni, ebben várja Dúró Dóra javaslatait.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »