Dunaszerdahelyen tárgyalt Gál Kinga

Dunaszerdahelyen tárgyalt Gál Kinga

Értékeik és érdekeik megvédése érdekében kulcsfontosságú a közép-európai népek összefogásának megőrzése és erősítése – jelentette ki Gál Kinga európai parlamenti (EP) képviselő, az EP külügyi bizottságának tagja a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol részt vett a Keresztény Európa című közéleti fórum panelbeszélgetésén hétfőn.

Az európai parlamenti képviselő a Pázmáneum polgári társulás által szervezett fórumon a hagyományos értékek megvédésének fontosságáról, illetve a felvidéki magyar érdekképviselet megerősítésének fontosságáról szólt a közelgő szlovákiai parlamenti választásokon. A politikus e mellett a közép-európai nemzetek összefogásának tétjére is rámutatott.     

Hírdetés

Rámutatott: az utóbbi, viszonylag rövid időszak alatt a mostani generációk olyan megpróbáltatásoknak voltak és vannak kitéve, mint a gazdasági válság, a Covid-időszak, a háború és az infláció, amelyek mindegyikének elbizonytalanító hatása van, ezért épp most nagyon fontos az emberek biztonságérzetének megerősítése, s a biztonságot leginkább az olyan hagyományos értékek adják, mint amilyen például a család.     


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »