Drogos és ittas gépkocsivezetők

Drogos és ittas gépkocsivezetők

Kábítószer hatása alatt álló gépkocsivezetőt azonosítottak a rendőrök szombaton este fél tizenegykor Sepsiszentgyörgyön a Kálvin téren.

A közlekedésrendészek leállítottak egy személygépkocsit, 27 éves vezetőjét alkoholszondába fújatták, de az nem mutatott szeszfogyasztást, aztán drogteszt­nek vetették alá, a minta metamfetamin jelenlétét mutatta. A vezetőt kórházba szállították vérvételre, nevére kábítószer hatása alatt való vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. A metamfetamin pszichoaktív szer, a köznyelvben kristályként emlegetik. Pszichiáterek szerint ez a leginkább ártalmas diszkódrogok egyike.

Hírdetés

Ugyanabban az időpontban, de Szitabodzán a bodzafordulói közlekedésrendészek egy árokba szaladt személygépkocsira figyeltek fel. Az autó 33 éves vezetőjét azonosították, alkoholszondába fújatták, a műszer 0,45 mg/l szesztartalmat mutatott. Előző nap Bodzafordulón azonosítottak ittas vezetőt. A 37 éves férfi leheletében 0,80 mg/l szesztartalmat mértek. Mindkét vezetőt kórházba szállították mintavételre, a vérben mérendő szesztartalom kimutatására. A rend­őrök mindkét esetben ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak.

A forgalmi bűncselekményeken kívül 95 közlekedésrendészeti szabálysértést is észleltek a rendőrök az elmúlt hétvégén. Emellett 18 más jellegű kihágást is jegyzőkönyveztek, a 113 bírság összértéke 36 660 lej. (sz.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »