Droggal kereskedett a Bács-Kiskun vármegyei bűnbanda

Droggal kereskedett a Bács-Kiskun vármegyei bűnbanda

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói hét gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem, egy nyolcadik férfi ellen pedig kábítószer birtoklása miatt javasolnak vádemelést.

Hírdetés

A gyanú szerint egy hét főből álló bűnözői csoport – öt férfi és két nő – 2021-től kezdődően, jellemzően Kecskemét területén, rendszeresen értékesített kábítószernek minősülő anyagot. A bűnbanda kecskeméti, bácsalmási és kerekegyházi illetőségű tagjai egymás között is adták-vették – a további értékesítés érdekében – a drogot.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai egy hosszabb felderítő tevékenység eredményeként 2023. február 10-én csaptak le a bűnözőkre: minden gyanúsított lakását átkutatták. Az ingatlanokban különböző mennyiségű, THC-t tartalmazó növényi törmeléket találtak, illetve tetten értek egy 35 éves tiszakécskei fogyasztót.

Az eljárás során kiderült, hogy az egyik elkövető 2022. november 24-én, este kirabolta bűntársát. Egy megyeszékhelyi társasház előtt beszéltek meg találkozót drog adás-vétele érdekében. A 26 éves kerekegyházi lakos 100 gramm marihuánát vitt a megbeszélt helyszínre, ám 44 éves kecskeméti ismerősének nem állt szándékában azt kifizetni. Az anyag átadása egy liftben történt meg, majd a vevő fizetés nélkül, mondhatni angolosan szándékozott távozni. Ebből aztán vita kerekedett, ami verekedésbe torkollott, végül a fiatalabb férfinek eltört az egyik metszőfoga.

Az ügy vizsgálatát a megyei nyomozók a napokban fejezték be. Egy embert kábítószer birtoklás vétségével, hetet pedig kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítanak. Közülük a 44 éves gyanúsítottnak rablás és maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt is felelnie kell a későbbiekben. A bűnbanda egyik tagja, a 33 éves kecskeméti férfi még mindig bűnügyi felügyelet alatt áll; 44 éves társa ugyan más ügyben, de börtönben van, a többiek pedig jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

Az iratokat a rendőrök vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »