Drágaköves aranygyűrűt akart rabolni a miskolci cigányluvnya

Drágaköves aranygyűrűt akart rabolni a miskolci cigányluvnya

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt, aki – a vád szerint – Miskolcon, napközben az utcán közlekedő időskorú nőt hátulról leütötte és megpróbálta elvenni tőle 100 000 forint értékű, drágakővel díszített aranygyűrűjét.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott 2023. június elején, a délutáni órákban, Miskolcon, az utcán gyalogosan közlekedő, nehezen mozgó 78 éves nő mögé lépett és hátulról fejen ütötte. A sértett az ütés erejétől az út melletti árokba esett, mire a vádlott rákiáltott azzal a kijelentéssel, hogy „most megdöglesz”.

A földön fekvő időskorú nőt többször megütötte, a fülébe harapott, majd megpróbálta lehúzni az ujjáról a 100 000 forint értékű, drágakövekkel díszített aranygyűrűjét. Azonban ez és az áldozat karórájának az elvétele sem sikerült, ezért az elkövető az asszony vászontáskáját vette magához, amiben pénztárca, esernyő és csokoládé volt, összességében 10 000 forint körüli értékben.

A vádlott cselekményét a környezetben tartózkodók észlelték és távozásakor üldözőbe vették, ezért a vádlott a szatyrot menekülése közben eldobta.

A vádlotti bántalmazás következtében a sértett súlyos, porctöréses fülsérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »