Dr. Gödény megerõsíti, amit a reális zöldek is, állítanak!

Légzőszervi problémák okozásához a smogh járul hozzá!

A levegőben nagy mennyiségű, különböző eredetű porszem lebeg, amelynek egy része parányi élőlény, gomba és baktérium.

Magas hegyvidéken az ember által egy légvételkor belélegzett kb. ½ liternyi levegőben 100 000 porszem van, az Alföldön ez már félmillióra emelkedik, Pesten az V. emelet magasságában 50 milliót, az I. emelet magasságában másfél milliárdot, az ember magasságában 5 milliárdot, a gyermek magasságában pedig 50 milliárd porszemet tesz ki.

Lombardia, Olaszország legsűrűbben lakott területe. A lombardiai Alpokat völgyek rendszere tagolja, szélárnyékos területek kialakulása, a levegőszennyező volta gyakori. Az összes fertőzött 15%-a halálozott el. Feltehetőleg az olasz közegészségügyi szolgálat a sáros, ugyanis Lombardia tüdejének első számú felelőse az közegészségügyi szolgálat.

A smogh annak következménye, hogy nincs levegőnek mozgása, az adott területen.
A levegőnek vízszintes, függőleges és forgó mozgása van.
A szélkerekek a levegő vízszintes, a napelemek a levegő függőleges mozgását korlátozzák.

A napelemek a levegő függőleges, szélkerekek a levegő vízszintes mozgási energiáját csapolják meg.

A levegő mozgási energiájának a csökkenése következtében a nagy népsűrűségű, a fotószintézistől elvont területű városokban a smogh állandósul.

Hírdetés

A napelem által lefedett területen a levegő kevésbé melegszik fel, nem emelkedik olyan magasra, mint korábban emelkedett.

A levegő vízszintes mozgása a szél – a hidegebb helyről a melegebb hely felé áramlik -, fúj. A levegő kinetikus energiájának a megcsapolása hatással van a szélre, több féle módon.

Normális szélviszonyok idején az eltérő hőmérsékletű területek közötti hőmérséklet kiegyenlítődés hosszabb idő után következik be.

Szélcsendes állapot előbb áll elő.

A viharok ereje növekedik, mert növekedő szélsebességek bekövetkezése előtt a szélkerekek forgó mozgása leáll.

A levegőnek létezik egy forgó mozgása is. Az északi féltekén az óra járásával ellenkező, a déli féltekén az óra járásával megegyező.

A levegő forgómozgásában a tengerpartokon létesült nagyvárosok ugyancsak meghatározóak.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »