Döntött a bíróság: Kalapács alá kerülnek Bašternák lakásai

Döntött a bíróság: Kalapács alá kerülnek Bašternák lakásai

A Pozsony I. Kerületi Bíróság egyelőre nem jogerős döntése értelmében csődeljárás alá kerül az a három lakás, amelyeket Ladislav Bašternák vállalkozó a szüleire íratott.

Bašternákot már jogerősen elítélték adócsalásért, tájékoztatott az állam jogi képviselője, Peter Kubina a közösségi oldalán.

„Ma délelőtt a Pozsonyi I. Kerületi Bíróság teljes mértékben elfogadta az összesen hat viszontkereset közül az elsőt, amellyel három éve az állam jogi képviselőjeként megtámadtuk ezeket a vitatott átíratásokat a bíróságon” – magyarázta Kubina hozzátéve, két lakásról van szó a pozsonyi Kolibán és egyről a Five Star Residence épületkomplexumban.

Hírdetés

Bašternákot korábban adócsalás miatt öt év feltétel nélküli börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélték.

2022 januárjában azonban feltételesen szabadlábra helyezték. Már az ítélet előtt az ingatlanjai egy részét átíratta a hozzátartozóira. Az akkori csődgondnok Lenka I., akit időközben felfüggesztettek a tevékenysége végzése alól, nem nyújtott be ez ellen keresetet, azt állította, hogy ez lehetetlen. A speciális ügyész május 26-án, pénteken idegen vagyon kezelésében elkövetett kötelességszegés különösen súlyos bűncselekménye miatt emelt vádat ellene.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »