Dobjuk fel az udvart kültéri kaspókkal! (X)

Dobjuk fel az udvart kültéri kaspókkal! (X)

A jó idő közeledtével egyre inkább csak a kert gondozására és a kaspós virágültetésre tudunk gondolni.

Az első napsugarak megjelenésével már nem esik olyan jól a selyemvirág csokor látványa, inkább a szabadba vágyunk. 

Rendezzük a környezetünket!

Tavasszal a kerttel és a lakással is rengeteg munka van. Az átlagember ilyenkor kezd lakásfelújításba, festésbe, vagy cseréli ki a bútorokat. Évről évre mindig kiderül, hogy a régi eszközeink már elhasználódtak, ezért egy nagybevásárlást is be kell iktatnunk. Célszerű ilyenkor átnézni az otthonunkat, mik azok az eszközök, bútorok, amelyeknek már nem vesszük hasznát, esetleg csak cserélnénk őket. Ha akad ilyen, akkor túl lehet adni rajta, vagy ha igazán nagylelkűek vagyunk, akkor el is adományozhatjuk a rászorulóknak. A kertben mindig akad egy-két hely, ahová jól jön egy Marilla kültéri kaspó; hiszen ki ne imádná a virágokat?

Ideje átvizsgálni a terepet és eltervezni, hogy hova milyen díszítést tegyünk. Nagyon fontos, hogy tartsuk szem előtt, fő a harmónia!

Kültéri kaspó az udvar ékszere

Hírdetés

A Valex Decor Kft-nél kültéri kaspók széles választéka vár. Egy esztétikus modell képes feldobni az udvar küllemét. A térkövezett területen különösen jól mutat, és akár különböző méretű darabokat is elhelyezhetünk egymás mellett. Ültetőcserepet nem kell használni a Marilla termékeihez, a növényt ültessük közvetlenül a kaspóba. A kiegészítő további jó tulajdonsága, hogy UV- és fagyálló, így igazán tartós darabra tehetünk szert általa.

Miután rendbe tettük a kertet, beszereztük és elrendeztük a szükséges kellékeket, nincs más hátra, mint a lakásdekoráció.

Fontos, hogy a dekorációt illesszük mindig a lakás stílusához. A klasszikus dizájnú otthonokban több a lehetőség, hiszen ide általában minden passzol. Érdemes több apró részletet megragadni és kiemelni a térben. A modern stílusú lakásokban jobb, ha egy nagyobb műalkotás vonja magára a figyelmet, amit elhelyezhetünk valamelyik polcon vagy a falon. Színben célszerű, az enteriőrrel megegyező árnyalatokat választani, így az összhang biztosan szemmel látható lesz majd a térben.

Az alaposan átgondolt kül- és beltéri kiegészítőkkel igazi kis ékszerdobozzá válik a hely, ahol lakunk.

Szakértő kezek is segíthetnek

Sokan vannak, akik nem bíznak magukban, és nem is szeretnék a saját kezükkel elkészíteni a díszeket. Ebben az esetben érdemes lehet szakértő segítségét kérni, legyen az dekoratőr vagy lakberendező. Ha ismerünk jó virágkötőt, akkor biztosan ő is a segítségünkre lesz, és az egyszerű selyemvirág csokrokon túl is tud sok jó tanáccsal szolgálni. Az udvarral is ugyanez a helyzet, ha bátortalanok vagyunk, akkor hívjunk kerttervezőt a feladat megoldására. Amit enélkül is bátran megtehetünk, hogy néhány jól kiválasztott kültéri kaspóba ültetünk pár szál virágot. A méhecskék szeretni fognak érte.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »