DK-s feljelentés: az ügyészség egy hónapja hagyja, hogy Völner bizonyítékokat tüntessen el

DK-s feljelentés: az ügyészség egy hónapja hagyja, hogy Völner bizonyítékokat tüntessen el

A DK ismeretlen tettes és bűnsegédei ellen tett feljelentést a Völner-ügyben, közölte hétfőn az ellenzéki párt.

Emlékezetes, több mint egy hónapja robbant a hír, hogy Völner Pál, Varga Judit elsőszámú helyettese alkalmamként 2 és 5 millió forint közötti összeget fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, amiért az egykori államtitkárra 5 és 10 közötti szabadságvesztés is várhat.

„De hiába egyértelmű, hogy a Völner-gate az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botránya, Völner továbbra is szabadlábon van. A Demokratikus Koalíció ezért feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hivatali kötelesség megszegésének gyanújával.”

Hírdetés

A DK szerint az, hogy Völner Pál a mai napig nem került sem előzetes letartóztatásba, sem házi őrizetbe, felveti a politikai befolyásolás lehetőséget.

Orbán Viktor számára azért kedvező az ügyészség tétlensége, mert így a miniszterelnök gátlástalanul használhatja őt egy kétharmados parlamenti szavazásnál, ahogyan azt Simonka György esetében is láthattuk – fogalmaztak.

A DK felháborítónak tartja, hogy ma Orbán Viktor politikai akarata alapján működhet a magyar igazságszolgáltatás, és hogy az ügyészség már több mint egy hónapja hagyja, hogy Völner bizonyítékok eltüntetésével és a tanúk esetleges befolyásolásával akadályozza a nyomozást.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »