Diplomatának alkalmatlan volt Volner, ezért „feláldozza magát”, és Fidesz-igény szerint megint gyarapítja a pártok számát

A magyar politika egyik legnagyobb szédelgője megint irányt vált (de persze csak látszólag): arra kíváncsi, van-e még ember, aki e ködös életű figurának elhiszi az alábbiakat, melyeket Fb-oldalán írt:

Kedves barátaim, mint arról már korábban olvasni lehetett, azt a megtisztelő lehetőséget kaptam a külügyminiszter úrtól, hogy – sokéves külkereskedelmi gyakorlattal a hátam mögött – külgazdasági attaséként lépjek hazánk szolgálatába. (…) Ennyire pezsgő környezetben gazdasági diplomatának lenni valóságos álom! (…) Hosszú vívódás után azonban mégis másképp döntöttem. Pártelnökként én vállaltam fel a 2022-es választások után a Huxit ügyének a képviseletét, így egyszerűen nem tehetem meg, hogy egy álomállás miatt hátat fordítok neki. (…) Nincs más lehetőségem, ismét csatasorba állok!

A hős harcos, aki otthagyja az álomkarriert a hazáért, ugye, milyen szépen hangzik?

Csakhogy az előéletét ismerve nyilvánvaló, mire megy ki a játék: megint előszedte a Fidesz a kalapból, hogy tovább aprózza az ellenzéki szavazatokat, ezúttal elsősorban a mi hazánkos voksokat. Az előzményeket tekintve ebben semmi meglepő nincs. Mint korábban összefoglaltuk:

A zavaros életű Volner volt már rendőr, 21 millió forint közpénzt is eltüntető cégtemetős „üzletember", az egykori Magyar Gárda prominense, mielőtt belesodródott a politika világába, hogy aztán annak meghatározó alakjaként megélje annak pusztulását, majd úgy tegyen, mintha „soha ott sem lett volna”, és saját pecsenyéjének sütögetésébe kezdjen.

Hírdetés

Miután a Mi Hazánk Mozgalom körül nem találta meg saját, önző számításait (ott sem lehetett EP-listavezető), saját névvel alakított egy mókusőrsöt (Volner Párt), ami már nyilvánvalóan a trollkodás kategóriába esett, hiába állította, hogy „profi szakemberek” alkotják majd a párt magját, egyszemélyes szervezet maradt.
A Volner Pártból – mivel a választáson természetesen elindulni sem tudott – Huxit Párt lett, így működött egyfajta lakmuszpapírként a kormányzat számára, amennyiben EU-val kapcsolatos politikát kellett patikamérlegre pakolni.
2022. december óta azonban ennek a „nagy reményű” pártnak is lepergett az élete, ekkor érkezett a hír, hogy a Huxit felett való bábáskodás helyett Volner inkább szingapúri külgazdasági attasé lesz (amit egyébként a hír szivárgásának pillanatában gyáván letagadott), noha utóbb kiderült, hogy a pozícióval kapcsolatban szinte semmilyen feltételnek nem felel meg.

És most itt van újra, mert "újra kell tölteni" a Huxitot… Legalább annyira hiteles, mint a Brüsszel ellen ugyancsak szakadatlan harcot vívó (de persze csak itthon és szájjal, valamint plakátokon) kenyéradó gazdái – és a többi figura, legutóbb Vona, aki pont most fedezte fel, hogy ő akar lenni az új Széchenyi…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »