Dîncu: Franciaország történelmének számos kulcsfontosságú pillanatában kiállt Románia mellett

Dîncu: Franciaország történelmének számos kulcsfontosságú pillanatában kiállt Románia mellett

Románia különleges partneri viszonyban van Franciaországgal – jelentette ki Vasile Dîncu védelmi miniszter francia hivatali kollégája, Florence Parly bukaresti látogatása alkalmából.

A két védelmi miniszter közös sajtótájékoztatón számolt be a megbeszélésről.

‘A demokratikus világ előtt álló kihívásokat csak az ezeket az értékeket valló államok közötti szolidaritással, egységgel és kohézióval lehet leküzdeni. Ezért erkölcsi kötelességünk, hogy megerősítsük és fenntartsuk a szabadság eszméjét, amely társadalmainkat irányítja, és megvédjük azokat az értékeket, amelyekben mindannyian hiszünk. Franciaország történelmének számos kulcsfontosságú pillanatában kiállt Románia mellett’ – mondta Dîncu a közös sajtótájékoztatón.

Hírdetés

A román védelmi miniszter hozzátette, aggódik a térségben végbemenő fejlemények miatt, és üdvözli Emmanuel Macron francia, valamint Joe Biden amerikai elnök bejelentését a térségben való katonai jelenlét megerősítésére vonatkozóan.

Dîncu kijelentette, az Európai Unió Tanácsának francia elnöksége fontos szerepet játszik az EU stratégiai iránytűjének kidolgozásában. Hozzátette, Románia elkötelezett a Nyugat-Balkán biztonságának garantálása és a Száhel-övezet stabilizálása iránt, ezt bizonyítja az EURofort Altea művelethez és a Task Force Takuba küldetéshez való hozzájárulás is.

A román védelmi miniszter végül köszönetet mondott Emmanuel Macron francia elnök bejelentéséért, miszerint NATO-katonákat vezényel Románia területére, miután Románia már több ízben kérte ezt a szövetségtől.

Florence Parly csütörtökön Bukarestben tesz látogatást, ahol Klaus Johannis államfővel és Nicolae Ciucă kormányfővel is megbeszélést folytat.(agerpres)

Fotó: képernyőmentés


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »