Demonstráció miatt változik a közeledés Budapesten

Demonstráció miatt változik a közeledés Budapesten

Rendezvény miatt forgalomkorlátozásra és lezárásra kell számítani szerdán Budapest belvárosban. Az érintett közösségi közlekedési járatok módosított útvonalon járnak.

Vonulásos demonstráció (fáklyás felvonulást szerveztek civil- és diákszervezetek a bántalmazott gyerekekért; a tüntetés a Szent Gellért téren kezdődik és a Karmelitánál ér véget) miatt szerdán 16:30-tól várhatóan 19 óráig szakaszos és időszakos lezárásokra kell számítani a fővárosban a Szent Gellért tér–Szabadság híd–Belgrád rakpart–Március 15. tér–Jane Haining rakpart–id. Antall József rakpart–Kossuth Lajos tér útvonalon – tájékoztatott a BKK.

  • A 47-es és a 49-es villamosok várhatóan 17 és 18 óra között a 19-es és a 41-es villamosok vonalán a Batthyány térig közlekednek, nem érintik a Fővám tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat.
  • A 15-ös autóbuszok várhatóan 17 és 18 óra között a Boráros tér felé módosított útvonalon, a Kiskörúton át közlekednek, a Dorottya utca (Vörösmarty tér M) és Fővám tér közötti megállókat nem érintik.
  • Hírdetés

  • A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok forgalmát a Március 15. térnél és a Kossuth Lajos térnél néhány percre korlátozhatják.
  • A Budafoki út és a Műegyetem rakpart torkolatának lezárása esetén a 107-es és a 133E autóbuszok is terelve, a Bartók Béla út–Karinthy Frigyes út útvonalon járnak, a Szent Gellért téren a 7-es busz megállójában állnak meg.
  • Az utazás megtervezéséhez érdemes az év applikációjának választott BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez – teszi hozzá a közlekedési központ.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »