Decemberben nő a minimális nyugdíj Ukrajnában

Decemberben nő a minimális nyugdíj Ukrajnában

December 1-jétől a minimális nyugdíj Ukrajnában 2,6 ezer hrivnyára emelkedik – jelentette ki Denisz Smihal miniszterelnök egy kormányülésen.

Megjegyezte, hogy a Miniszteri Kabinet több mint 18 milliárd hrivnyával növelte az ukrán Nyugdíjalap bevételi és kiadási részét – írja a Fakty.com.ua.

Ez lehetővé teszi a nyugdíjak szisztematikus emelését december 1-jétől.

Denisz Smihal kifejtette, hogy a minimális nyugdíj emelésére Ukrajnában a minimálbér 6500 hrivnyára történő emelése kapcsán kerül sor.

Hírdetés

„Ez csak egy része azoknak az intézkedéseknek, amelyek egy átfogó terv végrehajtására irányulnak az ukránok szociális színvonalának emelése érdekében. A nyugdíjak, a bérek és a szociális juttatások emelése rendszeres lesz. Ez az állam és az ukrán kormány kötelessége” – mondta.

Nemrég Marina Lazebna szociálpolitikai miniszter elmondta, hogy 2022-ben a 70 év felettiek minimális nyugdíjának megemelését tervezik.

Többek között a teljes munkaviszonnyal rendelkező nyugdíjasokról beszélünk.

Számukra a minimális nyugdíj jövőre nem lehet kevesebb, mint 3000 hrivnya.

A mai napig a férfiak teljes munkaviszonyának ideje 35 év, a nők esetében pedig 30 év. Ha kevesebb a munkaviszony, akkor a 70 év feletti ukránok minimális nyugdíját arányosan határozzák meg.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »